• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Мария Габриел за преговорите с ПП: Инфарктни разговори, проявихме разум, а не емоция

Мария Габриел за преговорите с ПП: Инфарктни разговори, проявихме разум, а не емоция

/КРОСС/ Ние бяхме групата, която с отговорност показа, че интересът на България е над всеки друг интерес. Това каза пред симпатизанти на ГЕРБ Мария Габриел, водещ преговорите на партията за сформиране на правителство и кандидат за министър-председател, предаде репортер на "Фокус".

"Тези преговори за мен поставиха основа за бъдещи разговори, извън задкулисни договорки за гласове, защото на всички ни е ясно, че на България е нужно стабилно и редовно правителство. Работата ни продължава още утре сутринта. Затова беше толкова важно да проведем толкова интензивни разговори с ПП. Повече от инфарктни преговори, от които за мен остава това, че лидерите проявихме разум, а не емоция и че показахме, че можем заедно да вървим напред и във основа на изясняване ясно на детайли и процедури и свързани с въпросите, които притесняват хората зад нас и зад тях.

Днес, ние с г-н Денков направихме историческо изявление съвместно. За мен е важно, че двете групи достигат до момент, до който има съгласие под един текст, в който ясно казваме, че вторият мандат ще бъде национален. Това преди 7 дни не беше възможно. Той ще служи за излъчване на стабилно правителство, около което да се формира конституционно мнозинство", посочи Мария Габриел.

Тя отново повтори какво е решението на двете групи за ротационни министър-председател и зам. министър - председател за период от 9 месеца.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Kalin Todorov

НАБЕРИ F ЗА ФРАНКЕНЩАЙН ...Заимствам това заглавие от Артър Кларк, защото именно Франкенщайн беше порочно заченат вчера. Създание, грубо и набързо съшито от две трудно съвместими, ненавиждащи се части - чудовище, което ще унищожи създателите си. (А, не дай Боже, и всички нас.) Ротационното, каквото и да значи това, правителство на мутрите и шарлатаните ще бъде на тройно подчинение. Ще му нареждат едновременно Големия брат и Отвореното му общество, евробюрократите и няколко клана на българската мафия. Затова: Вътре, то ще променя законите и Конституцията, за да ги синхронизира с евроатлантическите ценности, ще приема сиромашки бюджети, за да отговаря на измислени критерии и ще сложи ръка на чаканите милиардите, за да си ги преразпредели. Вън, то ще продаде окончателно нашата кауза за Повардарието, ще ни привърже плътно към затъващата европейска колесница, ще ни набута в тресавището на войната. И няма на кой да се сърдим, сами си го избрахме.

24.05.2023 15:35:53

Нешка Робева

Е и до къде я докарахме? Чегъртаха, чегъртаха - изчегъртаха и сполучливо заеха мястото на изчегъртания боклук! Дали има някой все още да вярва, че Евродепутатката ни би напуснала топлото си скъпоплатено местенце, ако не е имала гаранция, че ще я бъде, като премиер? Има ли глупаци, които да не се досещат, че всичко е било добре обмислено и нескопосните ни „актьори“, още по-нескопосано изиграха ролите си в една позната до болка пиеса… Сценаристите са известни. Мисля, че вече никой не се съмнява в това, което ще сътворят в екип изчегъртаните и изчегъртващите, обгърнали се в братско-сестринска, джендърменска прегрътка. Остава ни да изгледаме моноспектакълът – „Гешев“… Следват решения и не се заблуждавайте, че кукловодите се интересуват от бюджет, пенсии или заплати на един народ, оказал се таралеж в гащите им… На нас – народа, ни остава само едно – да възкликнем – „На маймуни ни направиха.“ А дали политиците ни познават народа си?

23.05.2023 15:43:05

Анонимен

Проявили курвенски номера ,а не разум .Маруца жирафа е дошла тук да въведе истанбулската конвенция зад гърба на Българският народ .И заедно със педераса академик да ни набутат във шенген и еврозоната .Това е тяхната задача наложена им от американските и европейските сатанисти .

23.05.2023 08:26:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.