• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Църковните литургии по Великденските празници ще се отслужват навън

Църковните литургии по Великденските празници ще се отслужват навън
Премиерът Борисов благодари на патриарх Неофит и на владиците

/КРОСС/ "Църковните литургии, свързани с Великденските празници, ще бъдат отслужвани навън, а полицейски служители ще следят вярващите да спазват дистанция помежду си", съобщи проф. Венцислав Мутафчийски, началник на Националния оперативен щаб, след като заедно с вицепремиера Томислав Дончев обсъди със Светия Синод на Българската православна църква провеждането на масови събирания в храмовете във време на пандемия.

"Ние смятаме, че огромна част от българите ще почувстват със сърцето си, макар и не в храма, това, което се случва по тези светли празници", заяви проф. Мутафчийски и уточни, че Светият Синод ще излезе с обръщение към вярващите.

Премиерът Бойко Борисов благодари на патриарх Неофит и на владиците от Светия Синод за разбирането на правилата, наложени в ситуацията на извънредно положение:

"Хем да си вървят религиозните празници и хората да могат да си се помолят на Господ, но и със стриктно спазване и на всички хигиенни и карантинни условия. Ще изнесат свещниците отвън и ще проповядват отвън. Извън храмовете МВР ще контролира реда за разстоянието, маските, дезинфекцията. Така че да могат хората да се помолят на своя Господ. Може и други вероизповедания да поискат, но само при същия ред ще се движим".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Що не го отмените този Великден?! Догодина може да направите два!

01.04.2020 00:53:48

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.