• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Димитър Данчев: Преборихме се за безвъзмездна финансова помощ в полза на малките и средните предприятия

Димитър Данчев: Преборихме се за безвъзмездна финансова помощ в полза на малките и средните предприятия
Нашата голяма грижа в кризата е свързана с тяхното оцеляване, защото те са 90% от икономиката в страната

/КРОСС/ Министерството на икономиката и министър Нинова се преборихме за безвъзмездна финансова помощ в полза на малките и средните предприятия, за които е нашата голяма грижа. Това съобщи пред национални медии заместник-министърът на икономиката и индустрията Димитър Данчев. 

Предвижданата помощ в случай, че се стигне до 4 етап на пълно затваряне, е в размер на 20% от средните нетни приходи на тези предприятия за 2021 г., като таванът на помощта е до 100 хил. лв. „Нашата голяма грижа в тази ситуация е свързана именно с тяхното оцеляване, защото те са 90% от икономиката в страната“, бе категоричен той.

По отношение на критериите за кандидатстване, той заяви, че всички сектори от българската икономика, които ще бъдат затворени със заповед на министъра на здравеопазването и отговарят на критериите за микро, -малки и средни предприятия, ще имат практически достъп до тази мярка. „Нашата идея е бизнесът да не бъде затварян без да са ясни компенсаторните мерки, на които може да разчита. Затова амбицията ни е този път мерките да са ясни, предвидими и адекватни“, поясни той. Помощта по всяка вероятност отново ще бъде администрирана от НАП.

Зам.-министър Данчев каза още, че Министерството на икономиката и индустрията предвижда да инициира срещи с представилите на заинтересованите браншове.

С този акт Министерството на икономиката и министър Нинова успя само за една седмица да спечели две стратегически победи в полза на българската икономика и да защити интересите на българските потребители. След като Административен съд София-град отхвърли жалбата на „А1 България“ и „Теленор България“ срещу заповедта на министър Нинова, с която се забранява на търговеца да използва нелоялна търговска практика, икономическото министерството успя да се пребори и за безвъзмездна финансова в помощ на малки и средните предприятия. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.