- 23 Апр 2024 |
- USD / BGN 1.8396
- GBP / BGN 2.2656
- CHF / BGN 2.0178
- Радиация: София 0.11 (µSv/h)
- Времето: София 14°C
Приложение ни помага да поръчваме онлайн предварително приготвени менюта
07 Април 2020 | 17:43
/КРОСС/ Швейцарската компания Olanga AG подпомага ресторантьорския бизнес и местата за хранене у нас с възможност за онлайн заявка на предварително приготвени менюта. Новаторска технология на стартъпа адресира нуждата на заведенията да се ориентират към работа по заявки като единствен начин да оцелеят в тази ситуация.
За времето на извънредните мерки Olanga AG предоставя своето приложение Olanga Catering на всички обекти за хранене в България, които желаят да приемат предварителни заявки и имат възможност да извършват доставка до крайни клиент.
"Идеята е да повишим предвидимостта на ресторантите и възможността потребителите да не мислят за поне един аспект в и без друго различното им ежедневие в момента - като те имат възможност чрез мобилната апликация да заявят за ден-два или дори седмица напред своето меню.
Освен удобно за вас, това е и голяма солидарност към заведенията, защото в сегашната ситуация на принудително затваряне те наистина изпитват сериозни затруднения", каза пред БНР Християн Македонски, изпълнителен директор на компанията, разработила приложението.
С какво е различно новото приложение
"Разликата и фокусът е именно в предварителната заявка и в прогнозируемостта. Сегашните решения дават възможност да поръчаш храна и трябва да изчакаш да дойде моментът да я получиш. Тук идеята е, че предварително можеш да го направиш, така ще знаеш, че на следващия ден, в конкретен час ти ще имаш своето ядене", каза още Македонски и поясни, че се следи за спазването на противоепидемичните изисквания за висока хигиена и дистанция:
"С всички наши партньори имаме предварително изрични договорки за това и отговорността на всички ни е да спазваме стриктно предписанията и мерките, които са взети, така че ние вярваме в тяхната коректност, а и в крайна сметка те са предварително подготвени и оперират така или иначе, макар и по-трудно в момента, спазвайки именно тези изисквания".