• 30 Май 2024 |
 •  USD / BGN 1.8015
 •  GBP / BGN 2.2975
 •  CHF / BGN 1.9742
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 24°C

ДНСК: Бетонът не е бетон. На 'Смокиня' всичко е законно

ДНСК: Бетонът не е бетон. На 'Смокиня' всичко е законно

/КРОСС/ Бетонът за нови заведения на плаж "Смокиня" е законен, тъй като законът не разглежда готовите бетонни елементи като строеж.

Това е заключението на проверка на строителните инспектори от РДНСК-Бургас, които се сезираха по публикации в медиите за бетон на плажа. Проверката показала, че на "Смокиня-Север" в момента се монтират шест преместваеми обекта - три заведения, склад, шатра за водни атракции и тоалетна с душ. Всички те са с издадени разрешения от главния архитект на община Созопол.

Бетонът за поставянето на шестте обекта обаче не е незаконен, тъй като не е излят на място, а е от готови пренесени на плажа стоманенобетонни фундаменти. В този смисъл обектът не представлявал строеж, а може да се счете за преместваем обект.

От РДНСК-Бургас уточняват, че за територията на всички морски плажове липсва наредба, определяща изискванията и ограниченията за поставяне на преместваеми обекти. Това води до изпълнение на сглобяеми строежи с монтажни стоманобетонни фундаменти върху морските плажове, в т. ч. и на морски плаж „Смокини-север", съгласно одобрени от министъра на туризма схеми за разполагане на преместваеми обекти в границите на определената площ според Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Тези схеми са изработени по възлагане на концесионера.

ДНСК не е получила правомощия по Закона за устройство на територията (ЗУТ) за извършване на проверки на проектите и разрешенията за поставяне на преместваемите обекти на морските плажове. Единствено има задължението да констатира незаконните такива и да издава заповеди за премахването им, допълват от РДНСК

Инспекторите са открили заведение на плаж "Каваци-юг", за което няма разрешение от главния архитект на Община Созопол. Заведението ще бъде премахнато.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

T.e. напълно законно можем да си вдигнем панелен блок на Смокиня?

11.06.2021 17:22:33

 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.