• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Явор Нотев: Умишлено причиняване на смъртта на Милен Цветков ще е трудно за доказване

 Явор Нотев: Умишлено причиняване на смъртта на Милен Цветков ще е трудно за доказване

/КРОСС/ Новото обвинение срещу 22-годишния шофьор Кристиян Николов, причинил катастрофата с журналиста Милен Цветков - за умишлено причиняване на смърт, ще бъде трудно за доказване, но е напълно адекватно. Това коментира депутатът-юрист Явор Нотев, който има опит в делата с катастрофи.

Обвинението срещу Николов беше преквалифицирано от причиняване на смърт по непредпазливост в умишлено причиняване на смърт.

Според Нотев основание за това е наличието на четири вида наркотици, открити в кръвта на шофьора. За да издържи обвинението, обаче разследващите ще трябва да докажат, че става въпрос за системна употреба, а не за инцидентно приемане на дрога и липса на преценка за последствията.

Според терапевта по зависимости Желяз Турлаков в случая става въпрос за зависимост.

"Ако прокуратурата не успее да докаже повдигнатото обвинение, то може да бъде преквалифицирано отново и Кристиян Николов ще отговаря за причиняване на смърт по непредпазливост", коментира още адвокат Нотев.

Засега защитата на младия мъж отказва да коментира, но в съда заяви, че няма преки доказателства, че именно Николов е шофирал джипа, с който беше убит Цветков. Нямаше обяснение обаче кой тогава е карал мощния луксозен автомобил, собственост на фирма майка му и с който преди няколко години е бил блъснат и ранен мъж. Тогава разследването е водено срещу нея, но по неофициална информация има съмнения, че е шофирал пак Кристиан.

Самата Десислава Пешева-Николова, директор на Винпром "Карнобат", също е с обвинение - заради това, че е предоставила джипа на сина си. Тя обаче е на свобода срещу 100 000 лева гаранция.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Подготвят обществото да освободят убиеца на Милен! ХОРА БДЕТЕ! Шайката може да обвини всеки, за да спаси себе си и властта си!

25.04.2020 15:18:12

Анонимен

Интересно, как всезнаещите и всевиждащи журналисти, полицаи и „психоаналлизатори“ на забелязаха и не разбраха откъде и от какво се появи идиотското поведение на надрусаните богаташки запъртъци – гонки, дрифтове и т.н. По телевизиите обилно минава един филм „Бързи и яростни 1,2,3...“, а за геймърите има и видео игра. Там се случва същото, което после превръща българските пътища в касапница, НО ... там се прави с професионални каскадьори и безбройни технически видео трикове. За съжаление интелектуалното ниво на друсаните запъртъци не им позволява да направят разликата и те се идентифицират с героите от филма. Във видео играта можеш да удариш както си искаш другата кола и никой няма да загине – ще има само „рестарт“!

25.04.2020 13:46:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.