• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Скандал в бюджетната комисия

Скандал в бюджетната комисия

/КРОСС/ Скандал в бюджетната комисия, след като опозицията предложи увеличаване на приходите със 760 млн. лв. с мотива, че финансовото министерство е предложило консервативни разчети за събираемостта.

Асен Василев нарече предложението цинично, а действията на опозицията цинични с мотива, че 15 минути по-рано беше отхвърлено предложението на кабинета в оставка за увеличаване акциза за цигарите с 20 стотинки на кутия, което според Василев е 100 млн. приход до края на годината.

В спора се намеси и лидерът на КНСБ Пламен Димитров, който подкрепи опозицията за завишаване на приходите и обясни, че протестиращите отвън чакат от управляващите при 16 на сто инфлация актуализация на заплатите.

Искрен Митев от "Продължаваме промяната" предложи бас на лидера на КНСБ, че ако събраната сума от данъци в края на годината не достигне завишените със 760 милиона приходи ще му купи вратовръзка.

Цончо Ганев от "Възраждане" призова дебатът да не пада до ниво вратовръзки и апелира към спокойствие. С гласовете на ИТН, ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" приходите в бюджета бяха увеличени.

Беше прието още 5,5 млн. лв. допълнително за Селскостопанската академия. Беше приета и нулева ставка ДДС за хляба, както и отпадане на акциза за ток и газ.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

мафия мутри корупция вБГ мафията си имат ДЪРЖАВА

27.06.2022 17:47:57

Анонимен

Credit Suisse е осъдена, че е прала парите на българската наркомафия По швейцарското дело условни присъди получиха и двама българи 27 Юни Швейцарската банка Credit Suisse е имала множество организационни недостатъци, които са позволили на неин служител да пере пари на българската наркомафия. Това е решението на Федералния наказателен съд в Швейцария, пише Neue Zürcher Zeitung (NZZ). Банката трябва да плати глоба от 2 милиона швейцарски франка. https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/credit-suisse-e-osudena-che-e-prala-parite-na-bulgarskata-narkomafiya

27.06.2022 17:46:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.