• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

България е с най-голям спад на продажбите на дребно в ЕС през юни

България е с най-голям спад на продажбите на дребно в ЕС през юни
Обемът на продажбите на дребно в еврозоната се възстановява до предпандемичните нива

/КРОСС/ България е държавата в Европейския съюз (ЕС) с най-силен годишен спад на продажбите на дребно през юни, пише Investor.bg, базирайки се на данни на европейската статистическа служба Евростат. 

През юни продажбите на дребно у нас се свиват с 18,1% на годишна база. Все пак спадът се забавя след отчетеното понижение от над 20% през май и над 19% през април.

Месечните данни показват плахо възстановяване на продажбите на дребно у нас с 0,9% ръст през юни спрямо май след 1% увеличение през май спрямо април.

Същевременно обемът на продажбите на дребно в еврозоната се възстановява през юни до нивата, регистрирани през февруари, преди налагането на блокировки в Европа за овладяване на коронавируса, става ясно от данните на Евростат.

Продажбите в еврозоната нарастват с 5,7% през юни спрямо май. Разходите за дрехи и гориво за автомобили стоят в основната на увеличението.

Ръстът на продажбите все пак е по-малко от прогнозата на анкетираните от Ройтерс икономисти, които очакваха ръстът да достигне 5,9 на сто на месечна база. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ситуацията е такава защото КАРТЕЛЪТ "Кауфланд, Била, Фантастико, Лидл, Метро, ..." СПЕКУЛАТИВНО увеличи цените на "българските" производители поне с 30-50% и сега правят КУХИ намаления, които няма как да привлекат купувачи! Кога ще се задействат бюрократичниоте структури срещу картелите, спекулата и "патриотарската търговия"?! Една светлосиня маска през септ.2019 струваше в аптеките на дребно по 0,15 лв. с ДДД бройката, а от март.2020 е със спекулативна цена от 1,99 лв. с ДДС бройката в картелните вериги супер-маркети, а от тук и в аптеките?! Същото е и с цените на "дезифектантите" и прочие стоки!

06.08.2020 05:40:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.