• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

LG SOUNDBAR системи с визия за устойчиво бъдеще

LG SOUNDBAR системи с визия за устойчиво бъдеще

/КРОСС/ LG Electronics (LG) е компания, която усилено работи, за да създаде иновации, които подобряват живота на всички както днес, така и в бъдеще, като се стреми да го направи по-зелено и по-устойчиво.

За целта компанията полага усилия при разработването на всички свои продукти. Добрите практики на компанията при разработването, опаковането и дистрибуцията на LG OLED телевизорите е добре позната, но усилията на компанията в производството на саундбар системите им, не са по-малко. Те могат да се похвалят с устойчиви практики в няколко направления - оползотворяване на отпадъците и рециклиране; енергийно-ефективно музикално изживяване; устойчив дизайн на продуктите; еко опаковка. Саундбар продуктите са специално разработени с мисъл към околната среда във всеки етап от жизнения цикъл - от производството до изхвърлянето на продуктите, като целият този процес е екологично сертифициран.

Продуктите са разработени с вътрешни части от рециклирана пластмаса, благодарение на което саундбар системите на LG получават сертификат от UL за продукти, покриващи ECV (Environmental Claims Validation - програма за потвърждаване на твърденията относно еко устойчивостта им). Валидирането към програмата е още едно доказателство, че компанията използва по-екологичен подход в производството и на саундбар продуктите си.

Конструкцията им също е внимателно обмислена, като LG предприема стъпки, за да гарантира, че всички техни продукти използват все повече рециклирани материали. Global Recycled Standard удостоверява, че използваният материал е полиестерно трико, изработено от пластмасови бутилки. С тази своя стъпка LG успяват да дадат нов живот на един от най-големите замърсители за еднократна употреба.

В разработването на екосъобразни опаковки LG влагат също толкова усилия. Кутиите на саундбар системите са с преосмислен, интелигентен дизайн, с променена форма и по-малки размери. Саундбарът и високоговорителят са наредени по нов начин в новата кутия с L-образна форма, което позволява доставка на повече продукти наведнъж. Това означава по-малко камиони на пътя и следователно по-ниски емисии на CO2. Именно опаковките са в основата и на още един еко сертификат, който саундбар системите на LG получават - SGS ги сертифицира като екологичен продукт, тъй като вътрешната опаковка използва рециклирана формована целулоза вместо EPS пяна (стиропор) и найлонови торбички. Тази екологична алтернатива опазва с не по-малка сигурност продукта вътре, докато едновременно с това е благоприятна за природата.

Така, с всяка своя стъпка, LG доказват, че създават своите продукти за домашно забавление не само с мисъл за иновациите и напредването на технологиите, но и с мисъл за опазването на планетата ни. С авангардната си технология крайната цел на LG е да повлияе на промяната в околната среда и да подобри живота на своите потребители. LG продължава да работи за обществото чрез разширяване на инициативите за опазване на околната среда, усъвършенстване на производствените процеси и подобряване на продуктовия опит.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.