• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Заключителна пресконференция по проект „Икономическото образование в България 2030“

Заключителна пресконференция по проект „Икономическото образование в България 2030“

/КРОСС/ В УНСС се проведе заключителна пресконференция по проект BG05M2OP001-2.016-0004-СО1 „Икономическото образование в България 2030". Проектът е финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, който е ръководител на проекта, откри пресконференцията и представи резултатите.

В рамките на проекта са изпълнени 16 различни дейности, разработени са и са въведени 15 нови съвместни програми с над 70% дигитализирано учебно съдържание, оборудвани са 9 дигитални класни стаи и 3 дигитални лаборатории, които разполагат с най-модерна и съвременна техника, повишена е квалификацията на над 130 преподаватели чрез обучение по дигитални умения и по чужд език, 38 преподаватели са участвали в обмяна на опит между българските висши училища партньори в проекта. Проф. д-р Димитър Димитров подчерта, че са проведени 15 кариерни борси за студенти с участие на над 100 фирми и организации, изградена обща информационна мрежа от кариерните центрове, с която всеки студент да има възможност да открие подходяща работа, реализирани са над 200 изходящи и входящи мобилности с партньори от 18 асоциирани университета.

Проф. д-р Димитър Димитров подчерта, че основната цел на проекта е постигната - да се модернизира обучението, така че УНСС и партньорите да бъдат конкурентни на европейските университети.

Той благодари на координаторите доц. д-р Росен Кирилов и проф. д.н. Николай Щерев (координатор на проекта в периода август 2021 - март 2022 г.), както и на партньорите по проекта - Стопанска академия „Димитър Апостолов Ценов", Бургаски свободен университет, Национална спортна академия „Васил Левски" и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) за сътрудничеството и добре свършената работа.

Удовлетворение от успешното изпълнение на проекта и благодарност за доброто сътрудничество изказаха представителите на партньорите по проекта проф. д-р Марияна Божинова, ректор на Стопанска академия „Димитър А. Ценов" - Свищов, проф. д-р Милен Балтов, ректор на Бургаския свободен университет, Ирина Йорданова, директор „Публични политики и международни отношения" и координатор на проекта в КРИБ и доц. д-р Христо Андонов, зам.-ректор по учебната работа на Национална спортна академия „Васил Левски".

Своите впечатления и удовлетворение от участието си в мобилностите и дейностите по проекта споделиха и преподаватели и докторанти.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.