• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Ангелов: Отчитаме първи крачки от края на третата вълна на COVID-19 в България

Ангелов: Отчитаме първи крачки от края на третата вълна на COVID-19 в България

/КРОСС/ Отчитаме първи крачки от края на третата вълна на COVID-19 в България. С много бавна, но явна тенденция за спад на заболеваемостта. Това съобщи в началото на редовния брифинг за разпространението на коронавирус у нас министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

За периода от последните 14 дни по заболеваемост България се нарежда на 9-о място в Европа и на 4-о място на Балканите. По смъртност заемаме второ място. В Европа се нареждаме след Унгария, а на Балканския полуостров сме веднага след Република Северна Македония. Това отчете главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

3556 нови случая на заразени с COVID-19 през последното денонощие при направени 17713 теста, показват данните на Единния информационен портал. Така общият брой на положителните случаи в страната от началото на епидемията достигна 364419 души. От тях активните случаи са 71720.

В болница остават 10429 пациенти, 777 от тях - в тежко състояние. Расте и броят на излекуваните - 278665. От тях 2477 са регистрирани през изминалото денонощие. Починалите се увеличават със 116 - общо 14034 са жертвите на болестта у нас.

В брифинга участват още министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, изпълнителният директор на Агенцията по лекарства маг.-фарм. Богдан Кирилов, председателят на Националния ваксинационен щаб проф. Красимир Гигов, председателят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски, директорът на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" проф. Асен Балтов, директорът на СРЗИ д-р Данчо Пенчев и зам.-председателят на УС на Българския лекарски съюз д-р Николай Брънзалов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.