• 22 Юни 2024 |
 •  USD / BGN 1.8299
 •  GBP / BGN 2.3137
 •  CHF / BGN 2.0508
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 24°C

Ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров отново с отличен резултат по изпълнение на заложените от МОН политики

Ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров отново с отличен резултат по изпълнение на заложените от МОН политики

/КРОСС/ За втора поредна година ректорът на Университета  за национално и световно стопанство и главен секретар на Съвета на ректорите в Република България проф. д-р Димитър Димитров е сред отличниците на МОН. Министерство на образованието, в лицето на министъра проф. Сашо Пенов,  оцени годишното изпълнение на договора му за управление, съгласно заложените от МОН политики, с 3.95, при максимална възможна оценка 4.00. С това успеваемостта на изпълнение на залегналите в договора управленски цели, задачи и целеви стойности е оценена на 99,84%.

Отчетът за изпълнение на политиката за развитие на УНСС в периода 1.10.2021 – 30.09.2022 г. беше оценен с максималната оценка 4.00 по 5 от шестте, утвърдените от министъра на образованието и науката, политики: 1. Актуалност, съответствие, интегралност на придобиваните знания и умения; 2. Повишаване на качеството на програмите за обучение чрез използване на образователни форми, методи и технологии, съобразени с особеностите на обучаваното поколение студенти; 3. Свързаност и партньорство; 5. Привличане и задържане на млади преподаватели; 6. Обществени ангажименти с национална значимост.

С по-малко от максимално допустимата оценка университетът е оценен по показател 4 - Развитие на научната дейност. В този раздел с 4.00 е оценено развиването на проектната дейност, в това число участието както по проекти финансирани от национали програми, така и в проекти финансирани от международни програми. Оценявайки максимално създаването на механизъм за обвързване на научната дейност със системата на заплащане, средният брой публикации на човек от академичния състав на УНСС е оценен на 3,67.

„Предприехме редица мерки за повишаването на качеството на публикационната активност, в т.ч. нова грантова схема, нови правила за материално стимулиране, актуализирани правила за Университетски конкурс за научни проекти 20-23 г. Въведената система за стимулиране на научната дейност и публикационната активност, вече дава резултати, но това е процес, който ще отнеме време, за да стане още по-видим научния потенциал на нашия университет. “, отбеляза проф. Димитров и допълни, че всеки втори кандидат- студент по икономика в България оценява с избора си УНСС, а това е огромно признание за нас като преподаватели и учени.

„Отправям благодарност към преподавателите, младите учени, студентите, служителите и нашите партньори от бизнеса.“, изрази признателността си проф. Димитров.

         

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.