• 28 Ноем 2022 |
 •  USD / BGN 1.8693
 •  GBP / BGN 2.2583
 •  CHF / BGN 1.9812
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 2°C

Първата в България двойна магистърска програма по бизнес администрация в УНСС ще развива предприемаческите способности на младите хора

Първата в България двойна магистърска програма по бизнес администрация в УНСС ще развива предприемаческите способности на младите хора

/КРОСС/ УНСС и Northern Illinois University (NIU) – USA откриха официално първата по рода си в България двойна магистърска програма по бизнес администрация (Double Executive MBA Programme).

„Програмата ще позволи на младите хора да развиват предприемаческите си способности, защото бъдещето е в предприемачеството и е съсредоточена върху много важни за нашето съвремие дисциплини, една от които е дигиталната трансформация, а тя се случва, когато имате предприемачески дух. Тази програма ще подготвя младите хора за бъдещето“, каза Ани Филипова, програмен директор на NIU за Източна Европа и член на Алумни борда на УНСС.

Програмата беше представена от ректора на университета проф. д-р Димитър Димитров и деканът на NIU College of Business д-р Баладжи Раджагопалан. Специален гост на събитието беше зам.-министърът на образованието и науката проф. д.ф.н. Генка Петрова-Ташкова.

Double Executive MBA стартира през новата учебна година, а обучението ще се провежда присъствено в УНСС от съвместни преподавателски екипи от двата университета.

Много известни и успешни личности са завършили  NIU College of Business - сред тях присъстват имена като Кели Роган - корпоративен вицепрезидент по стратегия в Microsoft, Мат Томпсън - бивш изпълнителен директор на Adobe, Джоан Ботарини - финансов директор на Hyatt, Алекс Къмингс - бивш изпълнителен директор на Coca-Cola и други.

Двойната магистърска програма по бизнес администрация ще се преподава на английски език и е отворена за студенти от България и всяка друга страна както в Европа така и извън нея. Завършилите магистратурата ще получат две дипломи от УНСС и Northern Illinois University (NIU).

Програмата е предназначена за студенти със степен бакалавър  които биха искали да имат по-добри възможности за кариера в страната и чужбина чрез усъвършенстване на знанията си във финансите и области като дигитализация, екологично и социално управление (ESG), предприемачество, както и да надградят знанията си в областта на финансите, ако са завършили техническа или друга специалност.

Двойната програма по бизнес администрация е насочена и към професионалисти, които търсят подходяща за повишаване на квалификацията и мениджърските им компетентности магистърска програма. Тя цели да разшири обхвата на кариерата, перспективите и възможностите за работа на студентите, записали се в нея.

Програмата предлага уникалната възможност на работодателите да подобрят знанията на своите служители и да ги подготвят за бъдещето, като по този начин създават следващите лидери в организацията.

Double Executive MBA обхваща дисциплини като лидерство, дигитална  трансформация, предприемачество, екологично и социално управление (ESG), устойчивост, финансов анализ и управление на разходите, глобално управление на доставките и други.

 „Надявам се нашият университет да бъде един страхотен партньор. Не беше лесно да започнем тази програма, беше огромно предизвикателство. УНСС има и няколко други дуални програми, но искаме те да стават все повече. Понякога е трудно за чуждестранните студенти да дойдат и да следват в България, точно затова създаваме тези бакалавърски и магистърски програми“, заяви ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров.

Деканът на NIU д-р Раджагопалан благодари на проф. Димитров за предоставената възможност и подчерта: „Щастлив съм, че имаме шанса да стартираме тази дуална магистърска програма. Това е първата ни такава програма в Европа, имаме европейски партньорства, но досега не сме развивали подобен проект. В Азия и Южна Америка да, но е историческо събитие за нашия университет, че това става тук в Европа, че стартираме съвместна програма с български университет“.

 „За мен е забележително, че сте успели да решите проблема с издаването на двойната диплома, което е наистина от огромна полза за студентите. Пожелавам успех на новата програма, тя е огромно постижение, защото е стратегическа за нашата страна!“, каза зам.-министър проф. Генка Петрова-Ташкова

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2022 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.