• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Адв. Людмил Рангелов: С какво трябва да е заплашен един главен прокурор, за да изведе семейството си

Адв. Людмил Рангелов: С какво трябва да е заплашен един главен прокурор, за да изведе семейството си

/КРОСС/ „Изненада ме листчето на Борислав Сарафов, който чете какви сгради и автомобили ползвал господин Гешев. Той реши, че като го удари, някакъв дивидент и той ще получи”. Това заяви адвокат Людмил Рангелов по NOVA NEWS по повод вчерашните пресконференции на главния прокурор Иван Гешев, на зам.-главния прокурор и началник на НСлС Борислав Сарафов и неговия заместник в Следствието Ясен Тодоров.

Според адвокат Димитър Марковски вече има яснота как политическата власт се е оплела със съдебната. „Това подчертава позицията, включително и на Адвокатския съвет, която показва необходимостта от съдебна реформа. Това са процеси, които текат с години, но сега се осветляват особено добре. Политиката не бива да закача съдебната власт и нейните ръководни органи, за да бъдат употребявани за определени политически цели”, допълни Марковски. 

Относно поисканата охрана от Борислав Сарафов адвокат Марковски обясни, че "изпадаме в хипотеза, че фигурата на главния прокурор е ръководител на престъпна група", което пък нанася непоправими щети на прокуратурата.

Според адвокат Рангелов трябва да има промяна на лицата в това ръководство.

„Никой не обсъжда въпроса с какво и как трябва да е заплашен един главен прокурор, за да изведе семейството си в чужда приятелска държава с протекция на приятелска прокуратура. Това е безобразие, на което никой не обръща внимание”, допълни той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ами не само този въпрос. С какво? Кой трябва даа го е заплашил, че да не могат да го защитят у нас? Какво е реалното състояние на службите, ако гл. прокурор не може да разчита на ефективна защита? В какво е участвал, за да го заплашват? Принуждават го да направи нещо или го притискат да изпълни по-рано поет ангажимент. И ако трябва да съм честен съм скептичен, че нещо реално може да се промени, без промяна в нагласата на обществото. Практиката показва, че може да се краде само от политици, които са на власт, а могат да се чувстват недосегаеми само ако са гаратнирани от съдебната власт. Те затова са редки случаите на скандали. Това си е симбиотична връзка в ущърб на обществото. Това, че покрай другото изпълняват понякога и част от задълженията си не ги прави полезни на хората, освен на своите хора.

17.05.2023 07:43:02

Анонимен

Сарафов изобщо няма за какво да го убиват. Просто трябва най-сетне да влезе там където трябва, защото няма как да обясни като как притежава толкова имоти за милиони, а синът му също и в Дубай. Щото преди да пищиш Гешев в каква резиденция живее, добре е да почнеш да даваш позакания като как си станал ти и фамилията ти топ милионери. При положение, че цял живот си на държавна заплата. Тези типове са безскрупулни. Всичко може са сътворят. Само и само да продължат да крадат.

17.05.2023 01:40:00

Анонимен

Глупости. Чужда прокуратура да се е загрижила за сигурността на българския главен прокурор и неговото семейство. От какъв зор. По-скоро става въпрос на т.н. „протекция” - почивка на аванта и после „ти на мене, аз на тебе”. Има т.н. персонална вила на Боровец.

16.05.2023 21:04:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.