• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Дипломата на Иван Гешев не е открита в архивите на МВР

Дипломата на Иван Гешев не е открита в архивите на МВР

/КРОСС/ Дипломата на Иван Стоименов Гешев не е открита в архивите на Академията на МВР. Това е констатирала проверката на МВР, свързана с въпрос на народния представител Николай Хаджигенов за дипломата и правоспособността на главния прокурор. Същевременно Висшият съдебен съвет е отказал на МВР достъп до личното кадрово дело на Иван Гешев. Това стана ясно по време на вчерашния парламентарния контрол

Един от въпросите, който искахме да изясним, проверявайки в личното кадрово дело на г-н Гешев във ВСС, е свързан със задължителния стаж, който е съвпадал с друго негово назначение. Възможен ли е стаж без разрешение на министъра на вътрешните работи и респективно - без съгласие на ръководителя на съответната следствена служба от момента, в който Иван Гешев е постъпил на работа като помощник-следовател. Не можахме да го изясним, защото не ни беше дадена възможност да проверим именно това. По темата с дипломата - в копието, публикувано в сайта на ВСС има заличени данни. Не можем да направим точна проверка и да сме сигурни в това, което вършим», поясни вътрешният министър.

Въпросът с липсващата диплома е любопитен, коментира от трибуната Николай Хаджигенов и припомни, че още при кандидатирането на г-н Гешев за главен прокурор преди повече от 2 години е направил собствена проверка и също не е открил документа в архивите на МВР. Сега служебният министър на вътрешните работи също не може да установи има ли всъщност Иван Стоименов Гешев дори диплома. Това е човекът, който заема длъжността Главен прокурор. След помощник-следовател той работи като следовател, за кратко като прокурор и делото КТБ го изстреля до главен прокурор.

Двама прокурори са били изпратени незабавно, за да видят какво правим в Академията на МВР», съобщи още министър Рашков. Прокуратурата се е самосезирала (по публикация в медия) - «че проверяващите служители от МВР ще отидат в Академията на МВР и ще унищожават документи».

Това е третият отговор, свързан с дипломата и правоспособността на главния прокурор. Освен МВР, проверка по казуса извършиха още Министерство на образованието и науката и Министерство на правосъдието. Въпросите са важни, доколкото некомпетентността, граничеща с тотална правна неграмотност на заемащия длъжността Главен прокурор, трябва да бъдат зададени на министрите, подчерта Николай Хаджигенов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.