• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Борислав Сарафов: Взривното устройство срещу кортежа на Гешев е било с намерения да убие

Борислав Сарафов: Взривното устройство срещу кортежа на Гешев е било с намерения да убие

/КРОСС/ Днес около 11:30 - 12 без 25 главният прокурор, пътувайки към София, на един много голям завой избухва взрив. Той е изключително силен. По сведения на очевидци, огненият стълб, който е изригнал, е бил с височина 4-5 метра. На мястото се установи кратер с дълбочина 30-40 см и диаметър близо 3 метра. Това е на непосредствена близост до пътното платно. Взривът е имал ясна насоченост към пътя. Бомбата е била с осколки, които са се забили в отсрещните дървета. Очевидно взривното устройство е било с намерения да убие, не е било с цел сплашване, изключително силен взрив. Сачмите, които намираме, са с големина колкото човешки нокът. Това заяви зам.-главният прокурор и ръководител на НСлС Борислав Сарафов на брифинг във връзка с инцидента с избухването на взривно устройство пред кортежа на главния прокурор Иван Гешев.

"Търсим следи от евентуални извършител. Професионално подготвено покушение и добре изпълнено. Само една случайност е предотвратила смъртни случаи. Към момента наказателното производство е за терористичен акт. Подхождаме изключително сериозно, търсят се детонатори, осколки. До няколко часа ще имаме информация и какъв е химическият състав на взривното устройство. Очевидно някой е следил маршрутите на главният прокурор и той е бил мишена за някого", допълни той.

Взривът е избухнал в момента, когато автомобилът на Гешев е преминавал покрай мястото. Намерени са маркери, които извършителите са оставили. Образуваното дело е за тероризъм. Делото се наблюдава от прокурори от Софийската градска прокуратура. Бомбата е била с тротилов еквивалент 3 кг., но и с множество осколки, обясни ръководителят на НСлС.

Не мога да потвърдя дали има ранени, каза още Сарафов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Много взрив ще да е било, едвам 30 см дупка е издълбал. Постановка, от страна на "пострадалия", вижте ме демек какъв съм бял и чист, ма лошите искат да ма премахнат. Ако са искали да го убият, вече щеше да е факт.

02.05.2023 07:45:32

Анонимен

Би трябвало да се подложи на як професионален разпит този, за който се предполага, че е предназначен взрива.

01.05.2023 17:59:14

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.