• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Блокада на пътя Стара Загора - Хасково вече 60 часа

Блокада на пътя Стара Загора - Хасково вече 60 часа

/КРОСС/ Вече 60 часа е блокиран пътят между Стара Загора и Хасково, където е изходът към магистрала "Тракия". Нощта е преминала спокойно, но протестиращите ще останат на мястото безсрочно, докато не се разреши преминаването им към кръстовището за магистралата. Полицаи и жандармеристи остават там на пост.

Пред БНР една от протестиращите, Искра Михайлова, каза, че никоя институция не е дала обяснение кой трябва да разреши недоволните да направят шествие по магистрала "Тракия" и да се приберат:

"Прехвърлянето от институция в институция на нас ни дойде в повече през тези 60 часа. Ние звъняхме навсякъде, звъняхме и в АПИ, говорихме с полицията, от АПИ казват, че преминаването може да бъде свободно, обезпечено от полицията. От полицията казват - АПИ трябва да разреши това и 60 часа не стана ясно кой може да обезпечи това преминаване, съответно преминаване не се случва. В момента ние се готвим за оставане тук".

За да остане обезпечен от хора лагерът на протестиращите, вече е пуснат график за дежурство на място, съобщиха организаторите.

В интервю за Нова телевизия, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който е член на изпълнителната комисия на ГЕРБ, заяви, че днес ще се срещне с протестиращите.

Полицията в града има съмнения, че шествието няма да е само за час, а ще остане постоянно като блокада, добави Тодоров. По думите му, всеки има право на протест, но не и да блокира цялата държава.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Предстоящ протест пред канцлерството в Берлин

Наши сънародници ще протестират срещу Борисов този петък /07.08./ от 15,30 до 18.00 ч. пред канцлерството в Берлин.Протестът ще настоява и за официална позиция от страна на германското правителство за ситуацията в България. През последните 11 г. (през които на власт е Меркел) управляващия ХДС и канцлерката подкрепят безусловно Бойко Борисов, са написали в поканата за протеста организаторите. Целта им е да привлекат вниманието на канцлера Ангела Меркел, сътрудниците ѝ и германската общественост към ставащото в страната ни. Това е пореден протест на българи в германската столица, като предишните бяха пред посолството на РБ, централата на управляващия Християндемократичен съюз (ХДС) и Бундестага. Протестът ще настоява и за официална позиция от страна на канцлерството по следните въпроси: Липсата на съдебна реформа в България; Срастване на съдебната с изпълнителната власт у нас; Злоупотреби с еврофондове от страна на изпълнителната власт; Силно ограничената медийна свобода в България; Абсолютният провал на правителствата на Борисов в борбата с корупцията;

03.08.2020 15:52:22

Анонимен

пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/

03.08.2020 10:26:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.