• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Имобилайзер при алкохол? Това искат повечето автомобилисти

Имобилайзер при алкохол? Това искат повечето автомобилисти

/КРОСС/ Шофирането в нетрезво състояние има фатални последици. Според статистиката пияните шофьори са отговорни за доста от пътно-транспортните произшествия с фатален изход. ЕС иска да промени това и да въведе тестове за алкохол преди всяко пътуване от 2022 година.

Това означава, че водачът трябва да духне в тръба, преди да започне пътуването с колата си. Ако това покаже наличието на алкохол, автомобилът няма да бъде стартиран. Новата концепция за безопасност е до голяма степен одобрена например в Германия, както показва проучване на AutoScout24.

За повече безопасност собствениците на автомобили са готови да направят големи отстъпки - 60 процента приветстват факта, че трябва да се прави тест за алкохол на водача преди да започне пътуването, 40 процента са против.

Причините за тази мярка сред анкетираните са най-различни. Безопасността е на преден план за 46 процента от анкетираните, а 22 процента виждат тестовото устройство като инструмент за самоконтрол и казват, че винаги ще виждат дали все още може да се шофира след малко количество алкохол и има правна сигурност за това. 22 процента също смятат, че тестовото устройство не трябва да се използва само при новите автомобили, а трябва да бъде използвано и при употребяваните.

Какви аргументи имат критиците на новия регламент? 22 процента смятат, че новата система кани към злоупотреба и че водачът може да остави децата си да духат, ако е необходимо. 19 процента го отхвърлят, защото според тях това не само ще оскъпява новите автомобили, но и ще е по-предразположено към повреда.

Само на трето място са опасенията, че вашите собствени данни няма да останат в превозното средство и могат да попаднат в грешни ръце. А 13 процента виждат новата идея на ЕС като още една стъпка за контрол над водачите и тяхната свобода, и за това го отхвърлят.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.