• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

ЧЕЗ Разпределение е национален победител на най-значимите екологични награди в световен мащаб

 ЧЕЗ Разпределение е национален победител на най-значимите екологични награди в световен мащаб

Проектът на дружеството „Живот за птиците" грабна приза „Energy Globe"

/КРОСС/ ЧЕЗ Разпределение България е национален победител за България на най-значимите екологични награди в световен мащаб - „Energy Globe". Проектът на дружеството „Живот за птиците" впечатли престижното жури с изпълнените дейности и внедрени мерки за свеждане до минимум на неестествената смърт на застрашени птици, причинена от сблъсък с електроразпределителната мрежа.

Избран сред проекти със - според организаторите на конкурса - „завладяващи качество и разнообразие", „Живот за птиците" за пореден път оправда усилията на своя екип. Изпълняван съвместно с Българско дружество за защита на птиците, в неговите рамки експерти анализират кои са най-рисковите за птиците електропроводи, като определят и изпълняват необходимите мерки за тяхното обезопасяване.

Само за 2019 г. на територията на Западна България са монтирани 355платформи за повдигане на щъркелови гнезда, обезопасени са 459 стълба и са поставени 138 маркиращи елементи по мрежата. Работи се и за създаването на прототип за безопасен за птиците стълб, който ще бъде предоставен за ползване и от други оператори на електроразпределителни мрежи.

Световните награди за устойчивост "Energy Globe" днес са най-известното отличие в световен мащаб според проучване на американската агенция Arthur D. Little. През 2020 г. участници с 2500 реализирани проекта от над 180 държави се включиха в престижната надпревара. Могат да участват всички проекти, чиято кауза е защитата на околната среда. Категориите са Живот, Земя, Огън, Вода, Въздух и категория Младеж, ориентирана към бъдещето.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.