• 21 Окт 2020 |
 •  USD / BGN 1.6561
 •  GBP / BGN 2.1415
 •  CHF / BGN 1.8238
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София °C

ЕвропейскаТА комисия за пътувания (ETC) и MINDHAUS обединяват усилия за оценка на наГЛАСИТЕ за вътрешни и вътрешно-европейски пътувания

ЕвропейскаТА комисия за пътувания (ETC) и MINDHAUS обединяват усилия за оценка на наГЛАСИТЕ за вътрешни и вътрешно-европейски пътувания

/КРОСС/ За да може да се изследва по-добре и да се намери отговор на въздействието на пандемията COVID-19 върху пътуванията в Европа, Европейската комисия за пътувания (ETC) и MINDHAUS стартират изследователски проект за наблюдение на нагласите за вътрешни и вътрешно-европейски пътувания. Той ще включва провеждането на задълбочени проучвания на пазара и дефиниране на поведението на потребителите.
Сигуацията в условия на COVID-19 и рестрикциите за пътуване, с цел ограничаване разпространението на вируса, оказаха сериозно въздействие върху европейския туристически сектор. Мащабът на тази криза е безпрецедентен и въздействието й се усеща във всички европейски държави, като пристигащите посетители в Европа се очаква да спаднат с 54% през 2020 г. Европейските държави вече облекчиха някои от ограниченията и докато все още е налице ситуация на пандемия, разбирането на нагласите за вътрешни и вътрешнорегионални пътувания е от решаващо значение за ефективната подкрепа на европейските дестинации в усилията им за устойчиво и дългосрочно възстановяване.
Проектът ще се фокусира върху мониторинг на нагласите, мотивацията и поведението на хората за осъществяване на вътрешни и вътрешно-европейски пътувания въз основа на количествено проучване на десет големи европейски пазари, а именно Германия, Обединеното кралство, Франция, Холандия, Италия, Белгия, Швейцария, Испания, Полша и Австрия. Основните изводи и препоръки за отделните дестинации и държавните администрации, отговарящи за туризма, ще бъдат публикувани в шест месечни доклада. Първият доклад ще бъде изготвен през септември 2020 г.
Едуардо Сантандер, изпълнителен директор на Европейската комисия за пътувания (ETC), коментира старта на проекта: „Сега е решаващ момент да следим отблизо промените и тенденциите в нагласите за пътуване в Европа, за да помогнем на европейските дестинации да разработят своите стратегии за възстановяване. Радваме се да стартираме този проект с MINDHAUS, агенцията за туристически маркетинг, която ще се превърне в основен анализатор на тенденциите в европейския туристически сектор през следващите месеци."
Теофилос Кирацулис, управител на MINDHAUS, заяви: „За нас е чест и признание да работим с Европейската комисия за пътувания (ETC) и да подкрепяме европейските дестинации и туристическия сектор, за да разберем по-добре „новото нормално" и да намерим правилните ориентири към възстановяване през тези много бурни времена. "
След разглеждане на различни предложения, ETC избра MINDHAUS да реализира този проект, като взе предвид обширният опит на агенцията в проучванията на пазара и маркетинговите стратегии. Този проект е съфинансиран от Европейския съюз в подкрепа на възстановяването на туризма в Европа.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2020 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.