• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Кой е истинският убиец?

Кой е истинският убиец?

/КРОСС/ Такава грубост руско-американската дипломация никога не е познавала през цялата си история на сложни отношения, включително и в периода на Студената война.

В интервю за ABC News Джо Байдън разказа за разговора си с Владимир Путин относно намеса в президентските избори в САЩ: „Имахме дълъг разговор. Познавам го относително добре. И разговорът започна така, аз казах: „Аз ви познавам и вие ме познавате. Ако установя, че това се е случило, тогава бъдете готови. Той ще плати за това."

- Вие познавате Владимир Путин. Вие мислите, че той е убиец? - по неизвестна причина изведнъж попита журналистът.

- Ммм, да - отговори Байдън.

Не мога да си представя дори как руски журналист би задал въпрос на Путин:

„Байдън убиец ли е?". И още повече Путин да отговори: „Ммм, да". За стария Джо имаше всякакви слухове за душевното му и умствено равновесие, но какъв вид желе трябва да имате вместо мозък, че така „на равно място да се препънеш"?

Какво ще бъде отношението към него сега?

Ако беше насочено към руската аудитория, такова откровение можеше да има обратен ефект. Възмутени от безпрецедентната грубост на американския президент, аудиторията по-скоро би се обединила около „убиеца", отколкото да облекат панталони на звезди и райета в знак на подкрепа.

По всяка вероятност Путин по никакъв начин няма да реагира на това - не е в негов стил. Но доколкото тръгна тази афера, а убиец ли е Байдън?

По време на неговото вицепрезиденство при започнатите със съдействието на американците конфликти загинаха:

- в Либия - около 100 хиляди човека.

- в Сирия - около 600 хиляди човека.

- в Донбас - около 15 хиляди човека.

Това са само най-ярките и трагични примери - войни, на които и до ден-днешен не се вижда краят. Нямам предвид такива „дреболии" като освобождението на Ракка или Мосул, от които камък върху камък не остана.

А и малко е странно да слушаш за намеса в американските избори от държава, която се опитва да влияе на руския вътрешен дневен ред чрез своето посолство, което публикува маршрутите на незаконните шествия на опозицията и директно провокира масовите кампании срещу Кремъл.

Има една стара английска поговорка, господин Байдън:

„The pot calls the kettle black", т.е. „гърнето нарича казана черен".

Корените на тази поговорка датират от времето, когато хората са готвили на огън в чугунени и медни казани. Последните, след приготвянето на храната, са били чистени до блясък.

И именно в тях гърнетата са видели своето мръсно отражение, „приемайки го" за нечистоплътност на казаните.

Руският еквивалент не се нуждае от пояснение: „която и крава да мучи, твоята, Джо, ще мълчи".

 

Александър Коц 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Будьте здоровы, товарищи Байден и Путин!

21.03.2021 17:35:57

Анонимен

Защо не попитат кой е убиец индианците, негрите и народите на страните станали жертви на войни.

20.03.2021 14:36:27

Анонимен

Телевизиите Му и СМИ, пък и другите у нас дето се прават на независими от хамериканците, засега не показват днешната супер комично-трагична сценка в САЩ, където назначеният от дълбоката Им държава президент Байдън стана за пореден път за смях. Качвайки се на президентския самолет той на три пъти залита и падаше по стълбичката и накрая почти пълзейки със сетни сили успя да се добере до входа на Еър форс 1, където досущ като Тиквата /пред чуждите си господари/ и Пулев /след като го биха като мече в дирек/, успя да се опъне и да козирува…само той си знае на кого. /Виж запис на сценката на : https://tass.ru/obschestvo/10950777/ или в английския Дейли Мейл, както и в много други западни издания без тези на т.нар.либерали. Е, все бяхме гледали резили на американски президенти – напр. как Картър пикае на гумите на този самолет, но да пада като круша или като поркан казак водачът на „свободния“ свят – още не бяхме. И как такъв ще държи копчето за атомното оръжие или пък ще води диалог с Путин, при това публичен, както постави условие руският президент?! Явно нещата вървят към логичния си край и този сенилен възрастен човек скоро ще бъде заменен от неговото вице…Но скритото става очевадно, не само поради тази сценка, САЩ се намират в стадия на СССР преди перестройката, когато подобни ръководители стояха на постта си до своята смърт – Брежнев, Андропов, Черненко и практически разрушиха не само страната си, но и системата. По-скоро дълбоката държава ще прави опити да спре подобен американски разпад, ако това вече изобщо зависи от когото и да е било, а не е просто един обективен процес….

20.03.2021 02:05:37

Анонимен

„Байдън убиец ли е?". Мдаааааааааааааааааааа

18.03.2021 19:06:11

Владимир Путин, 18-ти март:

"Что касается заявлений моего американского коллеги. Что бы я ему ответил? Я бы сказал ему: "Будьте здоровы!" Я желаю ему здоровья без иронии, без шуток. В истории каждого народа, каждого государства очень много тяжелых, драматических и кровавых событий, Но когда мы оцениваем других людей или когда оцениваем даже другие государства, другие народы, мы всегда как бы смотримся как будто в зеркало, мы всегда там видим себя, потому что всегда перекладываем на другого человека то, чем мы сами дышим, чем мы являемся по сути. Я вспоминаю, в детстве мы во дворе, когда спорили друг с другом, говорили так: "Кто как обзывается - тот так и называется", - это не случайно, это не просто детская поговорочка и шутка, смысл очень глубокий в этом, психологический.Мы всегда в другом человеке видим свои собственные качества и думаем, что он такой же, как и мы, и из этого исходя, оцениваем его действия и даем оценку вообще. В отношениях с Вашингтоном Москва будет опираться на честных и порядочных американцев. В Соединенных Штатах очень много честных, порядочных, душевных людей, которые хотят жить с Россией в мире и дружбе. Мы знаем об этом и дорожим этим, и будем на них опираться в будущем. Что касается американского истеблишмента, руководящего, правящего класса, то его сознание складывалось в известных и довольно непростых условиях. Ведь освоение европейцами американского континента было связано с истреблением местного населения, с геноцидом, как сегодня говорят, прямым геноцидом индейских племен. Затем последовал очень жесткий, большой, тяжелый период рабства, рабовладения, очень жестокий. Руководствуясь такими соображениями, правящий класс Соединенных Штатов решает и внутриполитические, и внешнеполитические проблемы государства. Ведь Соединенные Штаты - единственная страна в мире, которая применила ядерное оружие, причем, против неядерного государства, против Японии, в конце Второй мировой войны против Хиросимы и Нагасаки. Абсолютно никакого военного смысла в этом не было, это было прямое истребление гражданского населения. Москва будет сотрудничать с Вашингтоном только на выгодных для себя условиях и руководству США придется с этим считаться. Знаю, что Соединенные Штаты, руководство Соединенных Штатов в целом настроены иметь с нами определенные отношения, но по тем вопросам, которые представляют интерес для самих Соединенных Штатов, и на их условиях. Мы, хоть они думают, что мы такие же, как они, другие люди, у нас другой генетический и культурно-нравственный код, но мы умеем отстаивать свои собственные интересы, Мы будем с ними работать, но в тех областях, в которых мы сами заинтересованы, и на тех условиях, которые мы считаем выгодными для себя, Им придется с этим считаться, несмотря на все попытки остановить наше развитие, несмотря на санкции, оскорбления. Им придется с этим считаться. Мы, имея в виду наши национальные интересы, будем развивать отношения со всеми странами мира, включая и Соединенные Штаты."

18.03.2021 18:39:31

*Дмитрий Медведев, бивш премиер и президент на РФ

Какво да коментираме? Срещaл съм се с настоящия президент на САЩ Джо Байдън на различни международни събития.Тогава като вицепрезидент той правеше адекватно впечатление. Но очевидно времето не го е пощадило. Такава е цената на възрастта. Мога само да припомня цитат на д-р Фройд: "Нищо в живота не излиза толкова скъпо, както болестта и глупостта". * Медведев сега е зам. председател на Съвета по сигурност на Руската федерация

18.03.2021 18:02:11

Анонимен

Владимир Путин : Какво бих му отговорил? Бих му казала: бъди здрав! Пожелавам му много здраве! Казвам това без ирония, без шега. Както се чувства, така говори. САЩ ще трябва да се съобразяват с Русия.

18.03.2021 15:08:01

Димитър Симеонов, доцент

Русия вече отзова посланика си от Вашингтон като първа безпрецедентна стъпка на малоумните изявления на Байдън. Може да се очаква рязко засилване на разузнавтелната дейност на руските спецслужби по американска линия, защото след подобно изявление, когато нарекоха ген.Сюлеймани, американците го убиха вна чужда територия - в Ирак. А това спрямо Путин РФ няма да допусне. Освен това Моска ще засили ядреното си сътрудничество с Китай по посока на стратегическо обединяване срещу евентуално ракетно нападение.

18.03.2021 15:00:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.