• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Путин разпореди разработване на мерки за спасяване на руското автомобилостроене

Путин разпореди разработване на мерки за спасяване на руското автомобилостроене

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин разпореди на правителството да предложи нови мерки в подкрепа на руското автомобилостроене, след като последните данни показаха крах на продажбите на коли в Русия след наложените й санкции заради инвазията в Украйна.

През май спадът е с рекордните 83,5 на сто, сочат данни на Асоциацията на европейския бизнес.

"Искам правителството да ни каже в детайли какви бързи мерки предприема, за да подкрепи автоиндустрията и да стабилизира вътрешния пазар", каза Путин по време на среща с министри, предавана пряко по държавната телевизия. По думите правителството трябва да се погрижи не само за решаване на производствените проблеми, но и за стимулиране на търсенето въпреки икономическите трудности в страната.

Според руската статистическа агенция "Росстат" цените на автомобилите са скочили с 50% от началото на годината, което е свило значително търсенето, тъй като доходите на населението спадат, а инфлацията е на пикови стойности.

"Въпреки че чуждестранните партньори на руските производители на автомобили имаха дългосрочни ангажименти, те или спряха доставките, или обявиха планове да напуснат изцяло руския пазар. Ясно е, че тази стъпка ще повлияе драстично на производството на руски автомобили. Вече виждаме това да се случва. Продукцията на руските производители на автомобили беше три пъти по-ниска през март, на годишна база. А през април дори пет пъти по-ниска. Искам още веднъж да подчертая, че ситуацията не е лесна – вие знаете отлично," коментира Владимир Путин.

Путин инструктира правителството да подготви нова стратегия за автомобилната индустрия до 1 септември.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Китай може да задоволи руския пазар с тяхно производство, но Путин е националист. Дори да е Москвич, но е вековище по пътищата на изтока.

17.06.2022 13:20:01

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.