• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Доц. Искрен Иванов: Путин иска да демонстрира власт, че е непобедим

Доц. Искрен Иванов: Путин иска да демонстрира власт, че е непобедим

/КРОСС/ Целта на тези избори и тази изборна подкрепа не е просто електорална, тя е психологическа. Путин иска да демонстрира власт, че е непобедим и той е човекът, който трябва да бъде начело на Русия в този момент, в който, както той го нарича, „корумпираният Запад" се опитва да я погуби". Това е риторика, която той много често използва", коментира в сутрешния блок на NOVA „Здравей, България" доц. Искрен Иванов, експерт по международна сигурност и управление на конфликти.

Но виждаме, че започва да използва и ядрена риторика, което е по-тревожното. Моите опасения са, че такава категорична победа ще окуражи Путин да продължи с този ядрен шантаж, който упражнява спрямо Запада. На няколко пъти той спомена, че Русия е готова за ядрена война, че стратегическите ядрени оръжия на Русия са готови да атакуват Запада. С такава риторика той демонстрира сила и психологическо превъзходство, каза още доц. Иванов.

Според него Путин е склонен само на такива преговори, които облагодетелстват Русия.

Преговори може да има само и единствено при отчитане на това, което беше преди 2014 година, преди анексията на Крим. Това са международно признатите граници на Украйна, това са границите, които Руската федерация е приела, и това са условията, по които Украйна се отказва от това да бъде ядрена сила. Ако не го беше направила, вероятно играта щеше да е по-сложна за Путин, коментира Асен Генов, автор и водещ на „Контракометар".

За изборите се знаеше, че той и Кремъл ще се стремят да постигнат над 80% и активност, и победа за него. Тези резултати контрастират с факта, че ядроно на подрръжниците на Путин в Руската федерация е не повече от 25%. Да, той наистина иска да покаже „кой кара влака" на хората около и под него във властта, както и на неговите поддръжници, че не са маргинали, коментира Генов.

За да нямат отражение тези избори в България и засилване на про-Путинските пропагандни настроения у нас, за съжаление на срещата на Съвета на външните министри в ЕС, която ще се проведе, ние ще бъдем представени на ниво зам.-министър. Но очаквам днес до 12:00 часа да намерят сили тези, които се чувстват компетентни, да се присъединят към общата позиция, че изборите в Русия не могат и не трябва да бъдат признати за легитимни. ЕП вече има позиция по този въпрос, коментира Генов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ох, като започнат продажните медии да канят някакви самопровъзгласили се експерти да кажат каквото някой им е написал на листчето преди това.

19.03.2024 10:14:54

ДОКОГА

ЕДНИ ЗАЛИЗАНИ ХЮМНЕТА НА КАИШКА ЩЕ СЕ ИЗЖИВЯВАТ КАТО СЪДИИ

18.03.2024 22:44:16

Анонимен

Фашистите русофоби ги очаква обществено порицание.

18.03.2024 20:45:02

Анонимен

Дефективния русофоб, я марш под камъка от който си изпълзял, гнусар. И иди най-накрая на лекар, а ако си ходил и са ти предписали нещо, пий го. Ебем ти съчетанието-глупав, необразован, със самочувствие и неуморим. Педераст.

18.03.2024 19:28:04

Анонимен

„Руската пропаганда” в България не може да се сравнява с НПО-та на американска копанка. Що се отнася до американските филми резултатите се виждат с насилието навсякъде и по улиците и в училищата, а показните убийства са съвършени и неразкриваеми. Долният анонимко споменава две имена на журналисти, но няма други, които и без повод да не си заработва заплатата с антируска реторика. Всички, които ползват руски, вместо други енергоносители, печелят и това никой не го отрича. И ние ползваме руски газ, но чрез посредници.

18.03.2024 16:56:26

Анонимен

Пропутинската пропаганда у нас е повсеместна бе зомби, този сайт какво е , а има още 400, разни фашисти от МВРО и Израждане какво са, разни паравоенни организации, ами куп медии и журналя, това Волгин и Любенов какви са, че и са в националните ни медии. Всичко избоено е на руска разкладка и за съжаление Путин им плаща с надвзетото от нас, защото зомбита и днес плащаме по 10млрд долара всяка година на Русия за най скъпите енергоресурси, като тези същите правят всичко възможно да останем на тази каишка...А за филмите какво да кажем, Рашка не произвежда свестни филми днес, де що имаше читав режисьор те го изгониха....

18.03.2024 16:22:33

Анонимен

Егати идиотите. За каква про-Путинска пропаганда бълнувате като не се дава и един руски филм, а за посещение на руски емисар сме забравили, за разлика на американски и европейски. Като не приемете изборите в Русия за легитимни, да не би Путин да си подаде оставката. Мокри сънища.

18.03.2024 14:28:08

Анонимен

абе льольо, ако знаеш какво иска Путин, щеше да си на неговото място! Ама не си и никога няма да си! Кой те знае как и защо си станал доцентче!

18.03.2024 13:11:30

Анонимен

Дейба и зализания идиот. Какво всъщност казва. Путин искал нещо да демонстрира. Ами той не демонстрира, той се ползва с одобрение и подкрепа от такъв процент от народа, че никога западен лидер дори не се е доближавал.Геополитическите му противници-Байдън, Шолц, Макрон, църното индийче и всички останали зеленчуци, включително дер Лайен и 20% одобрение не достигат. А не достигат защото си съсипаха икономиките, логистичните връзки, търговските изгоди и в крайна сметка направиха народите си бедни и нещастни. Естествено че Путин, честно ще предупреди че ще използва всички средства за да защити страната си при критична опасност. И защо да не го направи? Що не си зададете въпроса, какво иска всъщност Путин идали не е прав. Търгашите на запад си мислеха че ще го притискат икономически, а той в ивето на сигурността на Русия пожертва инвестициите в Северен поток, беше предвидил замразяването на валутните резерви и санкциите. Да го бяхте послушали когато ви предупреждаваше. Вашите идиотизъм и арогантност доведоха света до икономическа криза и на границите на Трета световна война. И още копаете дъното. Докога, дебили?

18.03.2024 09:49:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.