• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Путин: Сейед Ибрахим Раиси беше изключителен политик, чийто цял живот беше посветен на служба на Родината

Путин: Сейед Ибрахим Раиси беше изключителен политик, чийто цял живот беше посветен на служба на Родината

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин се обади по телефона на новия временен президент на Иран Мохамад Мохбер в понеделник, за да изрази съболезнованията си за смъртта на Ибрахим Раиси, описвайки го като "надежден партньор, който е дал безценен личен принос" в двустранните отношения, предава "Ройтерс".

"Двете страни подчертаха взаимното си желание за по-нататъшно последователно укрепване на всеобхватното руско-иранско взаимодействие в полза на народите на двете страни", каза Кремъл в своя прочит на разговора Путин-Мокбер.

Секретарят на Съвета за сигурност на Русия Сергей Шойгу каза, че Москва може да помогне на Иран в разследването на катастрофата.

През януари руското външно министерство заяви, че нов междудържавен договор, отразяващ "безпрецедентния възход" в отношенията между Русия и Иран, е във финалната фаза на съгласуване и се очаква Путин и Раиси да го подпишат скоро.

Путин проведе петчасови разговори с Раиси в Кремъл през декември и е разговарял с него по телефона през март и април, според уебсайта на Кремъл.

Подобно на Северна Корея, чийто лидер Ким Чен Ун се срещна с Путин в Далечния изток на Русия миналия септември, Иран е заклет враг на Съединените щати и може да предостави на Москва военна техника за войната й в Украйна, където Русия широко използва ирански дронове.

Руският заместник външен министър каза в понеделник, че Москва очаква всички споразумения с Иран да бъдат изпълнени.

Кремъл каза, че Путин е разговарял с иранския посланик в Москва късно вечерта в неделя след новината за катастрофата с хеликоптер.

Путин също изпрати своите съболезнования на върховния лидер аятолах Али Хаменей.

"Сейед Ибрахим Раиси беше изключителен политик, чийто цял живот беше посветен на служба на Родината", каза Путин в телеграмата си.

"Като истински приятел на Русия, той даде безценен личен принос за развитието на добросъседските отношения между нашите страни и положи големи усилия, за да ги доведе до нивото на стратегическо партньорство.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

didier93

Здравейте сър мадам Аз съм индивидуален финансов експерт, който мога да ви дам бърз заем от 2000 лв. до 800 000,00 лв. при лихва от 2% с условия, които ще улеснят живота ви. Така че, ако имате нужда от него, не се колебайте да се свържете с нас на следния адрес. Имейл: didierdf93 @gmail.com Имейл: didierdf93 @gmail.com

21.05.2024 00:48:25

Анонимен

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/bman

20.05.2024 21:03:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.