• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Путин и Зеленски са сред 100-те най-влиятелни личности за 2022 г.

Путин и Зеленски са сред 100-те най-влиятелни личности за 2022 г.

/КРОСС/ Американското списание "Тайм" класира 100-те най-влиятелни личности в света за 2022 г. Сред тях са президентите на Украйна и Русия Володимир Зеленски и Владимир Путин.

"Влиянието може да е за добро, но и за лошо. Това противопоставяне никога не е било по-видимо, както е сега", написа изпълнителният директор и главен редактор на изданието Едуард Фелсентал.

Той определя двамата лидери като "полюсите" на списъка и на този момент от историята.

За Фелсентал Путин е "руският диктатор, който стои зад бруталната война", а Зеленски е човекът, който се превръща в "герой в това разделно време", повеждайки народа си.

Изданието публикува и думите на американския президент Джо Байдън към украинския му колега, за когото казва, че Украйна има лидер в негово лице и нациите на свободния свят са по-обединени, по-решителни и по-целенасочени в подкрепата си към Украйна.

В същото време лидерът на руската опозиция Алексей Навални критикува света, че е допуснал нахлуването на Русия в Украйна, като са сключвани изгодни договори за петрол и газ със страната, докато влиянието на Путин е нараствало.

"Диктатурата винаги води до война", пише Навални.

Списъкът на "Тайм" включва още президентите на САЩ и Китай - Джо Байдън и Си Дзинпин, както и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Най-влиятелните личности на "Тайм" са разделени в различни категории. В категорията "Титани" са откроени главният изпълнителен директор на "Епъл" Тим Кук, както и президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард.

В категория "Иноватори" пък попадат личности като американската актриса Зендая, а в списъка с "Икони" - Мери Джей Блайдж, Адел, Киану Рийвс и Рафаел Надал.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Светът живее в най-голямата западна политическа демагогия. Да демонизираш войната, която води Русия, за да се защити от опирането до главата й на пистолета, защото не иска да се подчини на чужд диктат и да си затваряш очите и ушите за всички други войни, които може би са били според това издание „демократични” и в името защитата на „правата на човека”. Изглежда болката е непоносима затова, че светът се изплъзва и освобождава от американската хегемония.

24.05.2022 21:18:03

Смилен

Съгласен с коментара на Анонимен!!!! Няма как да се прави сравнение - на клуон марионетка и държавник патриот!!!!

24.05.2022 20:10:15

Анонимен

Как ви хрумна двамата да ги сложите в едно изречение. Путин е велик държавник, а Зелето е посредствен клоун.

24.05.2022 19:03:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.