• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Семейство с две деца остана на улицата по време на пандемията

Семейство с две деца остана на улицата по време на пандемията

/КРОСС/ В условията на противоепидемичните мерки срещу COVID-19 семейство с две малки деца се озова на улицата. Двамата родители изгубили работата си заради затварянето на туристически обект край прохода „Вратцата".

Клип, в който децата и родителите им напускат квартирата си, поместен в групата „ Враца-кажи на кмет и община" буквално взриви обществото и това даде шанс на семейството, защото много хора се включиха да им помагат.

След като остават без работа бащата решава, че ще продължава да изкарва пари за семейството си и пет дни по-късно си намира работа. Съпругата му обаче не може, тъй като трябва да се грижи за децата си - на 3,5 и на 7 години. Но започват проблемите за тях - не могат да плащат наема, затрудняват се и с битовите сметки.

Бяхме на квартира и ме спряха от работа. Работих в един ресторант, но него го затвориха и останах без работа. След няколко дни един приятел ми намери друга работа, обаче там плащат по-късно и останахме един месец без пари. Разбрахме се с хазяинът да платим по-късно. Обаче в събота без никакво предупреждение той дойде и ни принуди да напуснем. Трябваше да му платим на 20 март 220 лева, разбрахме се да ги платим на 10 април, но той ни изгони, разказа наемателят Васил Петров.

Съпругата му обясни, че договорът за наема е сключен от нея с жената на наемодателя. Споразумението било парите да се дават преди 10-о число.

Според наемодателя семейството отказвало да плаща. „Не искат да плащат. Обади ми се и каза, че не искат да плащат и да си взема ключовете. Дължат пари за парно, дължат и за ток", обясни той.

Община Враца е реагирала много бързо, след като информацията за случилото се стигнала до кмета Калин Каменов. Моята заместничка беше при семейството минути, след като това беше публикувано. Настанихме семейството в Младежкия център, където има стаи за настаняване, обясни градоначалникът и допълни, че те ще бъдат настанени в общинско жилище докато проблемът им се разреши.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Егати държавата ,може ли такова бездушие .Комунизма не беше хубав ,но имаше много ,много хубави страни .Тогава обикновените хора бяха спокойни.И им се позволи но много хора да се изучат изучат въпреки сиромашията.Макар ,че комунизма беше измислен пак от тея.

06.04.2020 11:24:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.