• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Готови ли сте за дигитално работно място?

Готови ли сте за дигитално работно място?

/КРОСС/ След като компютърните услуги с отдалечен достъп (Cloud computing) и IoT установиха своето присъствие, IT отделите трябва да създадат контролирана и лесна за използване среда за всички платформи и устройства.
Това развитие към така нареченото „цифрово работно пространство“ е  нормалната реакция на въздействието, което потребителската технология е имала и все още оказва върху света на бизнеса. Казано по-просто, служителите очакват да се радват на същата лекота на използване в работната си среда, както в личния си живот благодарение на мобилността.

Потребителски опит

Основният ключ към успеха, когато става въпрос за възприемане на цифровото работно пространство, е да се осигури възможно най-безпроблемно изживяване за крайните потребители. Например, колкото по-лесно човек може да превключва между настолното си работно място и мобилното устройство, толкова по-добре. Очевидно това води до това, че вашият ИТ отдел трябва да вземе предвид разнообразието от приложения, тъй като необходимите приложения и предпочитанията на устройствата могат значително да варират.
Един от начините да се поддържат много различни типове потребители е внедряването на базирано в облак решение, което ще осигури рационализирана среда с персонализирани функции за вход. Това би позволило на потребителите да получат достъп до собствената си среда, със специфичните приложения, от които се нуждаят за работата си. Необходимо е само да въведат своите идентификационни данни и може да се окаже доста полезно, особено когато хората споделят много различни устройства. И всичко това благодарение на така наречената „мобилна-облачна конвергенция“. Има много варианти и продукти, които осигуряват добре функциониращо дигитално работно място, но един от най-добрите примери на българския пазар за бизнес мобилни решения са Soft1 SFA и Soft1 360.

Сигурност

Освен потребителския опит, сигурността е вторият параметър, който определя съвременното цифрово работно пространство. Целта остава същата: внедряване на решение, което ще бъде лесно за използване и управление и най-вече сигурно. Бизнесът не трябва да прави компромиси по въпроси, свързани с достъпа до чувствителни корпоративни данни. Достъпът до такива данни трябва да бъде ограничен само до доверени потребители, устройства и приложения. Това изискване включва търсене на решение, което да защити цифровото работно пространство, ограничавайки мобилните приложения, данни и цифровите следи от устройства в центъра за данни и интранета, когато се счете за необходимо.

От друга страна, осигуряването на мобилни устройства не означава ограничаване на производителността на персонала. Решения като отключване с едно докосване позволяват на потребителите достъп до желаните от тях приложения, без да се налага да използват сложни ПИН кодове и пароли. Правилното решение е налице и си струва да откриете това, което отговаря на вашите нужди.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.