• 12 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Варна е лятна дестинация за артистите от RADAR фест

Варна е лятна дестинация за артистите от RADAR фест

/КРОСС/ С поредност от събития морската ни столица подгрява за десетото издание на. От 2014г. до през днешния ден този конгрес е измежду най-иновативните фестивали в света, смесвайки разнообразни музикални жанрове с ексцентрични похвати от други изкуства.

RADAR се отличава с това, че свързва интернационалните планове, в които български актьори си партнират със свои сътрудници от целия свят, възпитавайки търсеща и отворена аудитория. Официално фестивалните дни са от 3 до 6 август, само че отвън "главната стратегия" събитията са "разтеглени" във времето.

Началото беше сложено с премиерата в града на концертния филм "Лилит", сниман през 2016 година в границите на третото издание на RADAR. В актуалната просвета обликът на Лилит (първата брачна половинка на Адам) се свързва с феминизма и битката на дамите за пълноправие. Представлението, което стои в основата на кино лентата, има над 30 постановки в Холандия и Белгия.

На 28 юли пък във Фестивалния и конгресен център на Варна ще бъде излъчен концертният филм "Рефлектор". Той показва аудио-визуалния план на братята Димитър и Нейко Бодурови, чиято основа са видео истории на хора, споделящи своите размишления по отношение на Ковид пандемията и породената от нея обществена изолираност.

Изложба с плакати, уловили духа на RADAR Festival през годините ще предшества началото на главната стратегия, която включва музикални работилници, концерти и лекция за огромните фантазии в актуалното изкуство.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.