• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

ГЕРБ: Няма да внесем в Изборния кодекс нито една от промените, които Радев предложи

ГЕРБ: Няма да внесем в Изборния кодекс нито една от промените, които Радев предложи

/КРОСС/ Представителите на партия ГЕРБ Тома Биков и Георг Георгиев направиха изявление пред журналисти по повод насрочването на 4 април за дата за парламентарните избори, което президентът Румен Радев съобщи минути по-рано.

През цялото лято президентът Румен Радев говореше и искаше избори през октомври или ноември. След това, на 7 декември зададе в дневен ред на обществото за датата 28 март. Месец по- късно започнха консултации с всички политически сили, здравните власти и ЦИК. Всички те заявиха своята готовност да организират и да се явят на 28 март. След този консенсус президентът показа, че не е в състояние да живее в среда на консенсус и насрочи датата 4 април, каза в началото на изявлението си Тома Биков.

Президентът предложи в оставащото малко време до края на този парламент и броени дни до редовните парламентарни избори да бъдат направени промени в изборното законодателство, които засягат неговия фундамент и философия.

Ние няма да внесем нито една от промените, които Радев предложи, категоричен е Биков.

Основанието е, че подобен подход би разрушил доверието в изборния процес и би обслужил неясни интереси. Ще направим всичко, каквото можем да повишим избирателната активност и призоваваме още днес избирателите да упражнят гласа си, допълни депутатът.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Учуден съм как два дебила си позволяват подобни изказвания. Биков се старае с импозантен вид да придаде достоверност на глупостите си, а малкото келешче си е направо за Гинес. Стоя една нощ за да внесе пръв документите на ГЕРБ и за награда стана зам. министър. На фона на това следва да се направят изводи за капацитета на политическата сила на която тези недоразумения са говорители. Глупост и наглост на едно място ми идват в повече.

15.01.2021 07:43:01

Анонимен

В последния момент промени са невъзможни.Единствено правото на карантинираните може да бъде законоустановено. Протестите можеха да се осмислят с конкретни предложения,но те преминаха под знака на улични инсценировки и безсмислен тормоз на един град.А Радев с толкова големия си рейтинг си отива вкъщи след това лято.

15.01.2021 06:39:51

Анонимен

Истината боли много. Яростно и истерично противопоставяне на президента без да се аргументира кое не е вярно, от което следва, че всичко е вярно. Не президента, а ГЕРБ се явяват разединител на нацията, защото президента е с най-висок рейтинг на доверие и това много тежи и ако може с лъжи и клевети да се опетни.

14.01.2021 22:47:17

Анонимен

Копеленца проклети, аман от долните ви номерца, крадлива, престъпна сган. Време ви е за затвора, приемете го. А за България е време за развитие и напредък.

14.01.2021 20:25:29

Анонимен

ГЕРБ искат избори по старо му, за да може и резултатът да е по старому...

14.01.2021 19:37:43

Анонимен

Радев гледа да хвърли страната в хаос с всичките си уж необмислени глупости.А те са добре обмислени.От руския център.

14.01.2021 18:20:55

Дипломатът разузнавач Симеон Николов:

Вирусът на глупостта шета из България!!! . Какво става, бе хора? Няма горещини, а за броени минути откакто съм в мрежата двама изтрещяха– един «зам.министър» и една «писателка». В какво мутира един младеж, назначен от ГЕРБ направо за зам.министър на външните работи, без едни ден стаж в тази професия? Този хлапак нарича президента на държавата ни «тотално неграмотен», човека, който още на млади години е оценен в най–реномираната академия в света като «бъдещ стратег». А това паленце няма не само представа от дипломация, но и елементарна култура, да не говорим за работата на институцията Президент, за да си позволява да дава оценки за «нищоправене». С внушението за «заиграване» и «авантюринстичен» подход на президента би могъл да въведе в заблуждение само хора, които стоят на още по–ниско интелектуално ниво от този младеж, ако въобще има такова. Самонадеяност на човек, който си позволява да да твърди, че отговорността на президента била «нула». Време е и медиите да помислят за малко повече хигиена в отразяването на такива недоразумения, с които ГЕРБ напомпа администрацията през последните 11 години. Свързването на това име с поста заместник министър на външните работи на Република България е СРАМ! Истинска карикатура дори на партията си. На такива ако им дадеш криле ще оплюят всичко и всички. Но в случая изглежда са много уплашени от предстоящата си политическа смърт. А хлапакът, който заплашва президента с «политически последствия» трябва да си припомни една мисъл на Марк Твен, ако не е «еднокнижник» като партийния си лидер:»Да се нарича «ние» в изказваниата и в печата имат право президентът, главният редактор и ......болният от тения». А предвид конкретното лице, може да добавим и онези, които се чувстват пренебрегнати, дори когато ги е отминала пандемията. Вторият изтрещял днес е една «писателка». Научавам го от поста на уважавания от мен историк Петър Ненков. Някоя си Надежда Любенова заявила във вестник «Марица», че шестте дечица от с. Ястребино били убити от партизани, за да не ги издадат, а не от жандармеристи. То е ясно, че фалшифицирането на историята мина вече всякакви граници. Но държавата ли да ремонтираме или да въведем нова специалност в хирургията «Операции от морално дебелоочие»?! Или да разработим таблетки против «изтрещяване», тоест оглупяване?!

14.01.2021 18:04:23

Анонимен

Деба наглите гербаджийски мутри. Пак ще крадете и ще подправяте протоколи. И ше разнасяте кашоните с пачки , както на всички избори досега от 10 години насам. Долна утайка и измет. Времето ви изтича.

14.01.2021 17:57:04

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.