• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Андрей Райчев: Когато понятията „посолството" и „посолствата" влязат в политиката, това означава проблем

Андрей Райчев: Когато понятията „посолството" и „посолствата" влязат в политиката, това означава проблем

/КРОСС/ Записът много шокира, но повече шокира с формата си, а не със съдържанието си. Това си е класически властови разговор, властта изглежда така. Това каза социологът Андрей Райчев в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Проблемът по думите му не е в начина, по който говорят, а какво. „Това плаши. Първо те не разбират отношенията си с Борисов. Те си представят, че Борисов е смъртно уплашен и посолствата ще го накарат, и изхождат от това като подразбиращо се нещо. Не схващат, че Борисов печели със самия факт на преговорите. Борисов не се стремеше да влезе във властта, а да преговаря. Той вече си взе каквото има да взима от тази сделка", коментира анализаторът.

Втората голяма грешка на ПП според Райчев е техният стремеж към увеличаване на властта им, при това непропорционално на тяхната електорална подкрепа. „Те не само не могат да вземат цялата власт, а не бива. Това е преяждане с власт", поясни социологът.

Със замразяването на преговорите за формиране на правителство очакванията са ПП да направят следващия ход.

По думите му, когато понятията „посолството" и „посолствата" влязат в политиката, това означава проблем. „Ала-бала с президента" пък е доказателство, че присъствието на ПП в политиката не е като на представители, а на хора, които маркетират. „Няма политика без лицемерие и без задкулисие, не е възможно, но представата, че ти си в режим „ала-бала" е отвратителна, защото това е съдържанието. Те не могат да схванат нещо много просто и елементарно - това не са две успешни момчета, които правят кариера, това не е фирма. Те представляват половин милион избиратели", коментира Андрей Райчев.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Надушвам простотиите на русофоба. Гнидо, да си съюзник не означава да си слуга. Освен това България не координира външната си политика, понеже няма такава. Страната ни е от миманса и само подава реплики и служи за пълнеж на нещото дето му викат съюзници. Що се отнася до ПП, те просто доказаха че са долни гнусари, лицемерна паплач и завършени негодници. Вече 20 години сме с проевропейски правителства - и какво? И това дето идиотите от ПП го искат не е проевропейско а е антируско. Ама ти си дебил и няма да схванеш разликата. За такива като теб няма значение че ПП са маскари. Важното е че са проевропейски, а те не са и проевропейски а са проевроатлантически, ама ти и това няма да разбереш. А това за полицията преди изборите или за смените независимо законно или не? И това ли е европейско. Тия трябва да ги шибат голи, а ти го духай. И учи китайски.

29.05.2023 11:30:38

Анонимен

Нашите служби не са продънени откъм руски шпиони, защото за по-лесно изгониха цялото руско посолство. Докато в България се разхождат свободно евроатлантиците. Имат и един куп НПО. България е център на чужди резидентури за Балканите, заради либералния контраразузнавателен режим, в сравнение с другите страни.

29.05.2023 10:50:04

Анонимен

Прави се драма от нищо, че нали сме съюзници с кого да координираме политиката си с Русия ли или с Китай. Тулупа от Банкя говореше в записи много по долни неща и нищо, а сега по поръчка на Кремъл нашият зелен чорап, продънените ни служби и продажните ни медии се надпреварват целенасочено да драматизират ситуацията с едничката цел да не се състави проевропейско правителство.

29.05.2023 09:56:51

Анонимен

Дори да са се изпуснали и проявили откровеност тези прохождащи в политиката, как си представяте, кой стои зад открито прокламираната евроатлантическа ориентация. Ами това са посолствата от тази зона.

28.05.2023 23:09:12

Анонимен

Мале-е-е, колко дълбокомислено. Чак настръхнах. Тези момчета, да си го кажем педалчета никого не представляват освен себе си. Заради това ала-бала има съмнение, че за тях са се излъгали да гласуват 500 000 избиратели, но големият ужас е в това, че тези мерзавци, от името на тези условни половин милион искат да управляват акто стадо на заколение всичките шест милиона и половина. И никой да не се зъблуждава, че същите тези маскари не действат съгласувано и под диктовката, и с подкрепата на някакви началници, то от щатите то от ЕК. Въпросът сега е дали държавата ще се оправи с чуждите агенти, след самопризнанието им или ние да ги подхващаме?

28.05.2023 17:57:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.