• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Андрей Райчев: Възможно е премиерът да жертва Горанов

Андрей Райчев: Възможно е премиерът да жертва Горанов

Слави Трифонов и Мая Манолова са двата нови фактора на политическата сцена, твърди социологът

/КРОСС/ Управляващите имат сериозни неприятности, всяка седмица-две гърмят скандали от най-различен характер и е много вероятно Бойко Борисов да направи някои кадрови жертви, за да потуши напрежението. Възможно е да "изгърми" един от най-доверените хора на Борисов - непоклатимият досега финансов министър Владислав Горанов. Това прогнозира социологът Андрей Райчев в предаването "Тази събота и неделя" по Би Ти Ви.

ГЕРБ е в режим на скандали от началото на кабинета "Борисов 3", сега се възстановява режимът, който беше преди изолацията, отбеляза Райчев. Според него с отшумяването на летния сезон можем да очакваме политически сблъсъци със силата на предизборни битки.
Според социолога хазартният бизнесмен Васил Божков няма да успее с проекта си за партия не защото е клиент на прокуратата, обвинен за сериозни престъпления, а защото" у нас богатият човек е мразен по принцип". Властта обаче ще има неприятности и вероятно ще направи кадрови жертви, за да се справи, а жертвата вероятно ще бъде министърът на финансите - много му се събира, негови преки подчинени лежат в затвора"", обясни социологът.

Според политолога Георги Харизанов, бивш шеф на "Напоителни системи", Васил Божков не може да бъде сериозна опозиция. а разбърканите му твърдения не успяват да уязвят финансовият министър и премиера засега. Харизанов смята, че хазартният бос се опитва да си изгради образ на политически беглец, за да не бъде екстрадиран в България, а да си гарантира убежище в Дубай. "Само преди няколко месеца партньорите на Васил Божков разпространиха запис от тяхна среща, в който той изрежда имената на починали негови конкуренти. Скоропостижно се забрави този запис, президентът реши да кредитира с доверие господин Божков, а не неговите обвинители", посочи Харизанов.

Андрей Райчев коментира, че на политическата сцена има два нови фактора - Слави Трифонов и Мая Манолова. Съдбата на Манолова зависи от битката в БСП, а Трифонов само чака и трупа, отбеляза социологът. Той не смята, че формация на Цветан Цветанов би имала бъдеще, защото "отпаднали в последния момент люспи трудно правят успешна партия".

Райчев смята, че след изборите ГЕРБ ще трябва да си избира съюзник между Слави Трифонов и ДПС. Първото предположение обаче звучи доста невероятно.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Относно Джобния Счетоводител: през седмицата от 19 МИНУТИ писаха, че VG си е пуснал оставката си, но без попълнена дата. Оставял на ПрИмиера да изберял удачния момент! Повече на: https://19min.bg/news/8/134693.html

14.06.2020 19:21:15

Адвокат

НАЧЕЛО НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ТРЯБВА ДА Е ПРЕДСЕДАТЕЛ, А НЕ ПРОСТА ПУТК@! 14.06.2020 Искам оставката на Цвета Караянчева, защото една кърджалийска проста путк@ не може да бъде председател на Народното събрание! Ясно е, че на този пост Борисов си назначава удобни за него. Навсякъде около него на постове са хора неграмотни, откровено прости и невъзпитани. Но все пак има някаква граница на приличието. И тази граница е председателят на българското Народно събрание да е „проста кърджалийска путк@“! Щях да я защитя, ако поне беше поставила ребром въпроса. Не заради себе си, заради достойнството си като жена и съпруга, не заради мъжа й дори /който очевадно е по-голямата путк@ в семейството/, а заради ЧЕСТТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ. На този пост са били достойни и почтени българи, държавници, хора уважавани и авторитетни. Със съгласяването си с тази обида, женицата принизява цялото Народно събрание и председателите му.След като мълчи, значи е съгласна. След като е съгласна, значи е вярно. Изводът е: не може да се допусне една проста @@@@@ да бъде председател на Народното събрание! ИСКАМ НЕЗАБАВНО ОСТАВКАТА НА ТАЗИ ЖАЛКА ЖЕНИЦА!

14.06.2020 16:01:41

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.