• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Хибридна система на Schaeffler се използва в Световния рали шампионат WRC (Видео)

Хибридна система на Schaeffler се използва в Световния рали шампионат WRC (Видео)

/КРОСС/ В Световния рали шампионат на FIA (WRC) тръгна хибридната ера със старта на рали Монте Карло. Compact Dynamics, дъщерно дружество на автомобилния доставчик Schaeffler, играе в промяната на бегачките пионерска роля. Compact Dynamics оборудва всичките състезателни автомобили с хибридна система.

Сърцето на новата концепция за задвижване е високопроизводителната хибридна система от Compact Dynamics. Тя съчетава моторгенератор, управляващ блок и батерия с капацитет 3,9 квтч, доставяни от Kreisel Electric в най-малкото възможно пространство. Системата тежи само 87 килограма и е монтирана в центъра на новите рали автомобили. Тя е свързана към задвижването чрез вал към задния диференциал и по този начин съответства на топологията P3.

„Системата е крайъгълен камък в хибридната технология“ - казва Оливър Бламбергер, управляващ директор на Compact Dynamics - „По време на състезанията колите се захранват само с електричество в определени зони като сервизния парк или така наречените зони за хибридни електрически превозни средства (HEV). На специалните етапи рали пилотите могат да използват хибридната система с още 100 кВт в допълнение към приблизително 286 кВт/390 к.с. на двигателя с вътрешно горене. Тяговата батерия може да се презарежда и чрез рекупериране на спирачната енергия.

Ноу-хау-то, придобито в състезанията, трябва да се влее директно в серийното развитие на агрегатите произдвеждани от Schaeffler, предназначени например за областта на задвижващи електрооси, хибридните трансмисии или електродвигатели за електрически задвижвания на различни транспортни средства.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.