• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Бойко Рашков: Не смятам, че президентът е защитник на бегълци от закона

Бойко Рашков: Не смятам, че президентът е защитник на бегълци от закона

/КРОСС/ Протести имаше и в деня, в който беше назначен главният прокурор, така че нищо ново, каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" новоназначеният съветник на президента по правни въпроси Бойко Рашков. Той уточни, че не поканен лично от Радев, а от проф. Емилия Друмева. Работата била предизвикателство за всеки юрист. Той уточни, че не дошъл в телевизията, за да размазва когото и да било. По под влизането на прокуратурата в президентството Рашков каза, че шумотевицата е приоритет на политиците у нас. Тази практика била въведена от бившия главен прокурор Цацаров и сега от Гешев. Какво престъпно има в това, че в един кабинет е намерено съдебно решение, което не е подписано и не е подпечатано, това секретна информация ли е, попита Рашков и каза, че не виждал в това нищо престъпно.

Не съм защитник на президента Радев, но не смятам, че е защитник на бегълци от закона, каза Рашков. Престъпленията на човека в Дубай са вършени тук пред очите на Гешев, Цацаров, министрите на външните работи на Борисов, Менда Стоянова. Защо допуснаха този човек да избяга в Дубай. При всяка такава ситуация председателят на комисията по хазарта трябва да подаде оставка, а ако има главен прокурор, различен от Гешев, да го подведе под наказателна отговорност .Ако имаше прокуратура, щеше да има разследване на снимките, на които премиерът спи на 2 млрд. долара, каза Рашков.

Не може прокуратурата да си позволява да публикува резултати от специални разузнавателни средства, два закона го забраняват. Главният прокурор си позволи да е бухалка на изпълнителната власт, каза Рашков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.