• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Рашков отстрани от длъжност шефа на Второ РУ

Рашков отстрани от длъжност шефа на Второ РУ

/КРОСС/ Служителите на управлението са бездействали, твърди вътрешният министър.
Началникът на Второ РУ на полицията е отстранен от длъжност. Това обяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, който коментира пред медиите случая с Венцислав Дамянов - Боксьора. Мъжът, от когото жители на с. Световрачене се оплакват от системен тормоз, беше задържан при спецакция в сряда вечерта.

„Не може един началник да не е знаел, че в неговия район има лица, които се занимават с наркотици и пребиват хора. Неговите служители са бездействали", твърди Рашков.

За скандала „Пандора Пейпърс" той заяви, че "трябва да се изследват фактите от службите в страната и за съжаление отново ще вървим след събитията".

Служебният вътрешен министър коментира и случая със задържаните служители на завод "Арсенал". "Те са искали да изнесат от страната документи и продукция, която има фирмено значение", каза Рашков, цитиран от DarikNews.bg.

По темата с изборите, Рашков поясни, че скоро ще изнесе факти, свързани с вота от 11 юли. "В близките дни ще се спра на конкретни факти. Вчера в Кирково е заловен гражданин, който е заплашвал друг, че трябва да гласува за ДПС, иначе няма да получи отопление през зимата", повдигна завесата министърът.

"Тези дни ще изнеса в публичното пространство множество подобни случаи, за да покажем как една партия се грижи за правата и свободите на българските граждани, притискайки ги да гласуват точно за нея. Тази статистика е подготвена доста отдавна и аз съм я спестявал до момента, но сега ще я изнеса, за да защитя името си. Чух изрази като "репресия" и "антидемократичност". Няма да позволя името ми да бъде опетнявано от пехливан политици и произволно хвърлени обвинения", каза още Рашков.

"Цялото общество знае, че в нашата страна се купуват и продават гласове. МВР сега няма да действа така, както при предишните министри на вътрешните работи - Терзийски и Младенов. Към 11 юли ние сме започнали разследване към близо 100 подобни производства и сме ги уточнили по партии. На първо място е ГЕРБ, а на второ - ДПС", подчерта вътрешният министър.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.