• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

И София изрази солидарност с починалия след арест Джордж Флойд

И София изрази солидарност с починалия след арест Джордж Флойд

/КРОСС/ За да припомнят за смъртта на Джордж Флойд и да кажат не на расизма и полицейското насилие, в центъра на София излязоха на протест.

Протестите срещу расизма, предизвикани от убийството на чернокож мъж в Съединените щати, достигнаха и до България. Десетки се включиха в демонстрация срещу дискриминацията в центъра на София.

За да припомнят за смъртта на Джордж Флойд и да кажат не на расизма и полицейското насилие, в центъра на София излязоха на протест.

„Тук съм, защото животът на чернокожите има значение, животът на ромите също. Относно расизма – виждам го главно по време на футболните мачове, там го виждам много. Виждам го всеки ден, всеки ден – най –вече към ромите. Не съм бил жертва на агресия, но познавам много хора, които са били”, казва Оуен, учител в Англо- американцкия колеж в България.

Заради цвета на кожата Михаил разказва, че не веднъж  е бил дискриминиран у нас.

„Мога да кажа, че това е всекидневие за мен, мога да го кажа, да , било ми е отказвано да започна работа, защото съм от ромски произход, срещал съм расизъм от страна на продавачи. На улицата също не ме гледат с приятен поглед”, разказва Михаил.

Част от недоволството са и от организацията "Феминистки мобилизации". „Жените много често страдат от двойна дискриминация първо, защото са жени и второ, защото  са цветнокожи, а в България същият проблем съществува”, казва Глория Филипова от организацията.

„Ние сме солидарни с чернокожите хора в Америка и това, което им се случва, смятаме за абсолютно недопустимо”, казва Стойо Тетевенски.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Расизмът вирее в държавите, където е процъфтявала търговията с роби.

07.06.2020 10:39:43

Анонимен

Абе, солидерасти, като полицай в България утепа някой при арест, Ню йорк дали протестира??? Ебати подлогите.

07.06.2020 10:19:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.