• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Евростат: България с най-ниски разходи в ЕС за отдих и спорт

Евростат: България с най-ниски разходи в ЕС за отдих и спорт

/КРОСС/ България е страната с най-ниски разходи за отдих и спорт сред 27-те членки на ЕС. Това сочи нов доклад на Евростат.

През 2018 г. 27-те държави членки на ЕС са похарчили общо 50,7 милиарда евро държавни разходи за отдих и спорт, съобщава "Румъния журнал". Като цяло в ЕС разходите на държавното управление за отдих и спорт остават относително стабилни като процент от общите разходи от началото на изследването през 2001 г. През последните години обаче се забелязва леко увеличение в дела на общите разходи, посочва докладът.

Най-ниските разходи за отдих и спорт на един жител са регистрирани в България (11 евро), Румъния (30 евро) и Словакия (31 евро), следвани от Литва (35 евро) и Хърватия (39 евро).

През 2018 г. съотношението на държавните разходи за отдих и спорт към общите разходи варира в държавите членки на ЕС, от 0,4% от общите разходи в България, следвана от Ирландия и Малта, до 2,1% в Унгария.

Люксембург харчи най-много на жител за отдих и спорт, се казва в доклада.

Сумите, похарчени от правителствата на ЕС, са представени в зависимост от броя на населението на всяка държава-членка.

Правителствените разходи за отдих и спорт на жител са били над 200 евро в шест държави членки на ЕС през 2018 г.: Люксембург (500 евро на жител), Швеция (254 евро), Финландия (226 евро), Франция (204 евро), Нидерландия (202 евро ) и Дания (201 евро).

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А за какво е с най-високи разходи - може би за електронното правителство, за което се "усвоиха" т.е. откраднаха няколко стотин милиона европейски средства и известно количество от нашия джоб, и досега без резултат. Питайте големия менажер Дончев. Колко милиона се откраднаха за електронната система в градския транспорт, и тя вече две години е на "тестови режим"!

23.09.2020 18:36:30

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.