• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Русия разработва безпилотен противоподводен бомбардировач-торпедоносец

Русия разработва безпилотен противоподводен бомбардировач-торпедоносец

/КРОСС/ За руския флот се разработва безпилотен торпеден катер, способен автономно да открива и унищожава вражески подводници в далечната морска зона и в арктическите ширини. Това съобщи за ТАСС източник във военно-промишления комплекс.

„Сега  се разработва безпилотен торпеден катер, чиято основна цел е да търси и унищожава вражески подводници в автономен режим. След откриване на вражеска лодка, безпилотната система самостоятелно ще идентифицира целта и ще вземе решение да изстреля торпедо”, каза събеседникът на агенцията.

Според източника лодката ще може да работи както автономно и да се управлява от малък екипаж, така и дистанционно от оператори от крайбрежния център или от кораба, превозващ такива дронове. „Предвижда се и арктически вариант на бомбардировача-торпедоносец с усилен корпус за плаване в счупен лед“, добави той.

„С помощта на няколко роботизирани торпедоносци ще бъде възможно бързо да се разгърне временна противоподводна линия в района на бойно патрулиране на група кораби на ВМС, без да се включват основните противоподводни сили или да се укрепи отбраната в базите на флота“, каза източникът.

По думите му безпилотна лодка с дължина 14 метра ще може да развива скорост над 35 възела, да се движи при вълнение на морето до 6 бала и да работи повече от три дни без презареждане. Боеприпасите ще бъдат две универсални електрически торпеда с калибър 533 мм.

ТАСС няма официално потвърждение на тази информация.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Иванушка щял да го управлява дистанционно… пита се на колко водки ще е управлението? Той Иванушка изстреля пет ракети от Каспийско море по Сирия и така ги управляваше,че три паднаха в Иран…

19.01.2022 21:43:07

Анонимен

Бомбардировач торпедоносец, ей туй чудо нема аналог по света…. Сделана работа, значи нема таквоз животно дет хем бомбардира хем да торпилира…требе да се избере едно от двете…

19.01.2022 21:39:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.