• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Протест в Студентски град срещу ремонт, планиран от "Топлофикация София"

Протест в Студентски град срещу ремонт, планиран от "Топлофикация София"

/КРОСС/ Жители на столичните квартали "Студентски град", "Дървеница", "Витоша" и "Малинова долина" събират подписи в петиция срещу график за двумесечен ремонт на "Топлофикация София", който ще ги остави без топла вода цяло лято. Те настояват ремонтните дейности да се извършват поетапно и не са съгласни, че увеличаването на работното време на екипите, които ще работят, би довело до по-бързо приключване на ремонта.

"Смисълът на предоставянето на услугата от дружеството монополист е тя да бъде непрекъсната. В извънредната епидемична обстановка, прекъсването за продължителен период от време на топлоподаването може да предизвика рискове за общественото здраве", каза пред БНР Даниела Стефанова от събиращите подписи против настоящия график на ремонта. Тя посочи, че жалби са изпратени до кмета на София Йорданка Фандъкова, омбудсмана Диана Ковачева и до Димитър Маргаритов - председател на Комисията за защита на потребителите, но все още нямат отговор от тях.

Стефанова беше категорична, че сред жителите на четирите столични квартала има нагла и за протест.

Според недоволните граждани има две алтернативи за скъсяване на периода на ремонта:

"Или да се увеличи броят на екипите, които ще работят по подмяната на тръбата, за да се спази срок от най-много две седмици, или да се построи нов, паралелен топлопровод, което би решило окончателно проблема. Когато има два паралелни топлопровода, ще може единият да работи, а по другия да се извършват ремонтите, като превключването да се случва за един ден, вероятно", коментира Стефанова.

Деян Дянков, омбудсман на "Топлофикация София", заяви в предаването "Преди всички", че този ремонт трябва да бъде извършен, за да не се стигне до авария през зимата, примерно.

Той уточни, че клиентите няма да плащат такса за подгряване на водата в периода на ремонтните дейности. По думите му в Закона за енергетиката не се предвижда компенсация при подобни ситуации на планов ремонт:

"Съществува компенсация само при възникнала авария, ако ремонтът продължи над 48 часа".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Недялкова

Още една недомислица на Община София и Топлофикация! Как е възможно в най горещото време да оставят студентските общежития без топла вода, като там няма друга алтернатива! Нови огнища на зарази ли търсят???

03.06.2020 12:10:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.