• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Коктейл с антитела намалява симптоматичните инфекции на Covid-19 с 81%

Коктейл с антитела намалява симптоматичните инфекции на Covid-19 с 81%

/КРОСС/ Швейцарската мултинационална здравна компания F. Hoffmann-La Roche AG обяви в понеделник, че коктейлът от антителата казиривимаб (casirivimab) и имдевимаб (imdevimab), разработен съвместно с Regeneron Pharmaceuticals - REGN-COV2, намалява риска от симптоматични инфекции на Covid-19 с 81% спред хората в домакинства, където някой от членовете се е заразил, съобщава Ройтерс.

"В допълнение, хората, лекувани с казиривимаб и имдевимаб, които все още са имали симптоматична инфекция, са се справили със симптомите си средно в рамките на една седмица, в сравнение с три седмици при плацебо групата", каза компанията.

Компанията Roche каза още, че нейният коктейл е 31% ефективен при намаляване на риска от асимптоматични пациенти, преминаващи към симптоматични. Леви Гарауей, главен медицински директор на Roche, заяви, че "днешните данни потвърждават потенциалната двойна стойност на казиривимаб и имдевимаб за намаляване на инфекциите с Covid-19 в домакинството и за намаляване на тежестта на заболяванията при тези, които се заразяват, когато този коктейл се дават като подкожна опция". Той добави, че въпреки ваксинациите има "ключова неудовлетворена необходимост в световен мащаб за предотвратяване на инфекции и осигуряване на незабавна защита от Covid-19 между близки контакти".

Предишни клинични проучвания на Roche показаха, че коктейлът с антитела е 70% ефективен при намаляване на риска от хоспитализация и смърт при заразените с коронавирус.

Компаниите Roche и Regeneron Pharmaceuticals заявиха, че ще поискат от Администрацията по храните и лекарствата на САЩ (FDA) коктейлът с антитела да се използва като превантивно лечение на Covid-19.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.