• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

Rolls-Royce Boat Tail или приказка за чистия лукс

Rolls-Royce Boat Tail или приказка за чистия лукс

/КРОСС/ Rolls-Royce Motor Cars представи следващото развитие на поръчковото изграждане на каросерии тип Boat Tail /кърма на лодка/ и това е само един от трите подобни примера, създавани някога и които са реалност. Същността в работата на поделението Rolls-Royce Coachbuild е, че всеки техен проект разказва напълно уникална и лична история на клиента. Той отразява неговия живот и вкус, и на този фон, Boat Tail, представен във Villa d'Este Concorso d'Eleganza на брега на езерото Комо в Северна Италия, е шедьовър на сдържаност, изтънченост, елегантност и внимание към детайла.

Колата е изцяло ръчна изработка. Панелите на каросерията са от огромни алуминиеви листове и пресъздадат отличителен силует, вдъхновен от състезателните яхти от началото на 20-ти век. Автомобилът е поръчан от клиент, чийто семеен бизнес е на баща му и е израснал в индустрията за добив на перли.

В началото на процеса на създаване клиентът е представил на дизайнерите на Rolls-Royce Coachbuild селекция от четири седефени черупки, избрани от личната му частна колекция заради уникалния им цвят и сложност. Черупките са послужили като вдъхновение за външната боя, която е сред най-сложните персонализирани дизайни, които Rolls-Royce някога е създавал. Основата на цвета е блестяща смес от стрида и нежно розово, с големи бели и бронзови люспи от слюда, създаващи перлена привлекателност, която фино се променя при различни условия на осветление.

Интериорът е кожен с цвят координирана комбинация от коняк и стрида, използван е фурнир Royal Walnut с акценти от розово злато и седеф. Кожата, изцяло със седефен финиш, подобрява повърхностите и формите на седалките, както и интериорния дизайн.

Алекс Инес, ръководител на Coachbuild Design, казва - „Тази разработка е еталон за изобретателност и творческа свобода. Изграждането на автомобил на ръка предлага нови подходи и възможности - можем да постигаме неща и да решаваме предизвикателства, които сх нормалните индустриални методи биха били невъзможни. Съчетахме историята на два свята - модерен автомобил със съвременен дизайн, станал възможен благодарение на използвани исторически техники и проверена във времето изработка. Това е наистина уникално."

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.