• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Мюзикълът "Чикаго" ще търси оценката на публиката тази вечер

Мюзикълът "Чикаго" ще търси оценката на публиката тази вечер

/КРОСС/ Мюзикълът "Чикаго" ще бъде представен днес на открита сцена - платформа 6 зад НДК от 20.30 часа. Лицензът за българската версия на продукцията е на Държавна опера Варна, която влага огромен артистичен и професионален ресурс, за да отговори на изискванията на създателите на оригинала. Режисьор на продукцията е Борис Панкин.

След кастинг за главните роли са избрани Мариан Бачев, който изпълнява ролята на Били Флин, Десислава Николова ще я видите в ролята на Вилма Кели, Лилия Илиева се превъплъщава в ролята на Рокси Харт. В спектакъла участва и Борислав Веженов, който изпълнява ролята на Еймъс Харт.

"Най-хубавото е това, че е много пищно, много красиво, пеем на английски, говорим на български. Песните се превеждат, вървят на субтитри, за да не се загуби никой в сюжета", каза в предаването "Преди всички" актьорът Мариан Бачев.

Спектакълът е с продължителност 2 часа.

"Ще бъде една смислена вечер тази вечер за софиянци и гости на София", подчерта Бачев.

Сюжетът на "Чикаго" разказва за кабаретна актриса, която убива любовника си, но с помощта на високоплатен адвокат успява да убеди съда в своята невинност и да стане звезда в очите на пресата и обществото.

Оригиналът на мюзикъла (1975) е на Боб Фос, един от най-големите американски хореографи и режисьори. Римейкът на „Чикаго" в памет на Боб Фос е отличен с 6 награди „Тони", 2 приза "Лорънс Оливие" и "Грами" за най-добър шоу албум.

"Чикаго" държи рекорда за най-дълго игран римейк на Бродуей. Преведен на 10 езика, мюзикълът е гледан от над 17 милиона зрители в цял свят.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.