• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

До седмици ужасът от Бергамо може да се пренесе у нас, ако пламнат ромските махали

До седмици ужасът от Бергамо може да се пренесе у нас, ако пламнат ромските махали

/КРОСС/ Не се ли въведат драконовски мерки с КПП-та в ромските гета у нас, до седмици картината от Бергамо ще стане действителност у нас. 

За това алармираха общинските администрации по места, които настояват за въвеждане на строг контрол в рисковите общности, пише "Труд". 

Никакви забрани и закони не ловят ромите, става ясно след проверка на изданието и в столичния квартал “Татарли”.

В Благоевград масово всяка сутрин обичайните клошари и събирачи на боклуци ровят в контейнерите.

Медиатори разнесоха на всички безплатни маски, обясниха им се точно какви са правилата, но всичко за един ден. Най-рисковите махали са в Петрич, Сандански, Микрево - с по 5 хиляди души. Ако тръгне зараза по ромските фамилии, то обявените легла за лечение в цяла Благоевградска област, няма да стигнат само за тях, показва на Флагман.бг.

А те са – 280 за лечение и още 53 за по-тежките случаи. В Пловдив искат КПП-та за 60 000 роми по махалите.

Свободно движение и търговия по улиците, деца, които си играят навън под погледа на техни роднини на сладка раздумка, а когато се раздават помощи, опашки пред пощите, в които полицаи въвеждат ред, а най-тежка е ситуацията в “Столипиново”. Там, както и в Шекер, Арман и Аджисан махали живеят между 50 000 и 60 000 души.

Всички тези хора под риска да се заразят с коронавирус, трябват КПП-та, защото много техни роднини в последните дни се завръщат от чужбина, а спазването на карантината е доста спорно, въпреки проверките на полицията. Леглата за лечение на заразени с COVID-19 на този етап в Пловдив са 546.

Както Флагман.бг писа, Бургас е първият град в България, който въведе КПП-та в ромските махали, а още в първите дни след обявяването на извънредното положение, полицейски служители следят за спазването на мерките в гетата.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.