• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

„Росатом“ ще развива технологии за ядрена медицина в Сърбия

„Росатом“ ще развива технологии за ядрена медицина в Сърбия

/КРОСС/ В рамките на „АТОМЕКСПО-2024" в Сочи „Росатом" и министерство на здравеопазването на Сърбия подписаха меморандум за сътрудничество в областта на ядрената медицина.

Страните се договориха да осъществяват съвместни проекти за прилагане на неенергийни атомни технологии в здравеопазването с фокус върху развитието на ядрената медицина. Те ще си сътрудничат за повишаване квалификацията на медицински работници и ще развиват инфраструктура за приложение на радиационните технологии в диагностиката и терапията на онкологични заболявания.

„Росатом" подхожда към изпълнението на задачите си в сферата на здравеопазването максимално комплексно. Работата ни по това направление включва изотопен комплекс и производство на радиофармацевтични препарати, производство на високотехнологично медицинско оборудване, обработка на медицински изделия и хранителни продукти, и изграждане на собствени медицински инфраструктурни обекти", заяви генералният директор на „Росатом" Алексей Лихачов.

„Предвид значителния опит, с който „Росатом" разполага при реализиране на проекти в областта на ядрената медицина, съм убедена, че сътрудничеството ни ще позволи да постигнем значителен прогрес в диагностиката и лечението на социално значими заболявания и в частност - онкологичните. Съвместната ни работа има важната цел да предостави на лекарите и пациентите достъп до последните технологии за опазване и укрепване на здравето", подчерта министърът на здравеопазването на Сърбия Даница Груичич.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.