• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Рябков: Западът няма да може да нанесе стратегическо поражение на Русия

Рябков: Западът няма да може да нанесе стратегическо поражение на Русия

/КРОСС/ САЩ няма да могат да нанесат стратегическо поражение на Русия, каза руският заместник външен министър Сергей Рябков на пресконференция, съобщиха руски медии.

Според Рябков, във Вашингтон се е формирал консенсус на елитите на антируска основа, които искат стратегическо поражение на Москва: „Няма да има такова поражение."

„Москва не прекратява диалога с Вашингтон по Договора за съкращаване на стратегическите настъпателни въоръжения (СТАРТ) през цялото време след началото на специалната военна операция в Украйна, Русия осъзнава важността на това направление", добави още Рябков.

"Не спирахме диалога с нашите американски колеги по тази тема през целия период след началото на специалната военна операция. Да, нямаше официални официални срещи на двустранната консултативна комисия, но имаше контакти, включително телефонни, и чрез нашите представители, които представляват делегациите на Руската федерация и САЩ в този орган, темата е обсъждана и на други нива. Разбира се, диалогът мина през посолството. Това е заради факта, че ние сме ясно и напълно осъзнават значението на този въпрос и се ангажират с прилагането на договора и спазването на неговите разпоредби", заяви Рябков.

Рябков отбеляза, че Русия не би искала СТАРТ да стане жертва на американската политика за демонтиране на международната архитектура за сигурност в името на собствените си интереси, „както се случи в миналото и многократно се проявяваше в различни сегменти на последния период".

Заместник-министърът на външните работи на Руската федерация подчерта, че Русия отхвърля американските претенции срещу Руската федерация в неспазване на разпоредбите на Договора СТАРТ: „Ние сме ангажирани с договора."

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.