• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Президентът: Енергийната система беше „нокаутирана“ с безхаберие 12 години

Президентът: Енергийната система беше „нокаутирана“ с безхаберие 12 години

/КРОСС/ Аз съм човек на дълга, а претенцията, че са герои, оставям на други. Моят дебат е с българските граждани - водя го през целия си мандат и винаги съм бил на тяхна страна. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Благоевград в отговор на въпрос за предизборния дебат за президентския вот. Държавният глава посочи, че очаква в настоящата напрегната обстановка да се води толерантна кампания, в която да бъдат водещи идеите, а не компроматите, и най-вече всеки да има възможност да изяви себе си.

Очаквам българските служби и правоохранителни органи да работят така, че в България да не остават неразкрити „кутии на Пандора", заяви Румен Радев в отговор на въпрос за данните, оповестени по международното журналистическо разследване. По думите на президента, компетентните институции у нас трябва да полагат усилия за възстановяването на справедливостта в България и българските граждани да научват от тях, а не от чужбина за нарушаването на закона.

Попитан за повишаващите се цени на природния газ и електроенергията, държавният глава посочи, че това е остър европейски проблем и световна тенденция. По думите на Румен Радев, за последните 12 години предишните управляващите вместо да решават в перспектива очертаващите се проблеми в сектора, са „нокаутирали" с безхаберие и оплитали в схеми енергийната система у нас. „Цените за бизнеса бяха либерализирани, без да се подготвят малките и средни предприятия. Те просто бяха „хвърлени" на борсата, където достъп имат само големите и то със съмнителни правила. Това удари съответно най-много малкия и среден бизнес", заяви Румен Радев. Държавният глава отбеляза усилията на служебното правителство в подкрепа на малките и средни предприятия, над 265 000 от които ще получат облекчение.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Дали ДАНС знае или незнае, а медиите крият от българската общественост шестимата български граждани, фигуриращи на интернет страницата на Държавният департамент на САЩ като персони „нон грата” и влезли в „черния списък” през 2021 г., които в чуждите медии се цитират открито. Да се потрудят сами да ги установят, а не да се занимават с предпрезидентски компромати.

08.10.2021 21:12:36

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.