• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Медведев възложи на "Единна Русия" да подкрепи проекта за тригодишен федерален бюджет

Медведев възложи на "Единна Русия" да подкрепи проекта за тригодишен федерален бюджет

/КРОСС/ Председателят на "Единна Русия" Дмитрий Медведев възложи на фракцията на партията в Държавната дума да подкрепи проекта на федерален бюджет за 2022 г. и плановия период 2023-2024 г. Текстът на съответния призив на Медведев беше разпространен днес от пресслужбата на партия „Единна Русия", съобщава ИТАР-ТАСС.

„Днес, когато фракцията „Единна Русия" в Държавната дума трябва да вземе решение за гласуване на бюджета, инструктирам колегите си да подкрепят този документ и да направят всичко за ефективното му прилагане", казва председателят на партията.

Според Медведев „подпомагането на семейства с деца, развитието на здравеопазването, подпомагането на регионите, защитата и грижата за всеки човек и много други са малка част от приоритетите на народната програма", с която „Единна Русия" отиде на изборите за Държавна дума. „И постигнахме, направихме всичко, за да намерим средства за решаване на поставените в програмата задачи", подчерта председателят на партията.

Медведев отбеляза също, че "Единна Русия" вече работи с руското правителство за прецизиране на бюджета и подготвя промени за развитието на селските райони, значително увеличаване на средствата за изграждане на регионални пътища, наличието на въздушни връзки, развитието на социалната сфера и други въпроси. „По всички тези области ще се проведе подробна дискусия на платформата на партията с участието на членове на правителството, депутати, сенатори и експерти", увери председателят на „Единна Русия".

Той също така възложи на депутатите от фракцията на Думата „на регионалната седмица да обсъдят бюджета в регионите, с хората, да разкажат за ключовите задачи и направления". „Въз основа на резултатите ще изготвим изменения и ще ги допълним с бюджета", обясни Медведев.

Обсъждане на проектобюджета в Държавната дума

По-рано председателят на Държавната дума Вячеслав Володин се обърна към финансовия министър Антон Силуанов с призив да проведе срещи с всички фракции в навечерието на обсъждането на проектобюджета за 2022-2024 г. в Държавната дума. Срещата с "Единна Русия" е на 25 октомври. Първото четене на основния финансов документ на страната е насрочено за 28 октомври.

На 30 септември кабинетът на министрите внесе в Държавната дума проекта на федерален бюджет за 2022 г. и за плановия период 2023 и 2024 г. Проектобюджетът е изготвен на базата на основния вариант на прогнозата за социално-икономическо развитие с годишен икономически растеж от 3% през следващите три години.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.