• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Путин: Русия ще направи всичко възможно за край на конфликта, но и да изпълни задачите си в Украйна (Обновена)

Путин: Русия ще направи всичко възможно за край на конфликта, но и да изпълни задачите си в Украйна (Обновена)

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин прави годишното си обръщение към двете камари на руския парламент.

В изявлението си той заяви, че страната му ще направи всичко възможно, за да сложи край на конфликта и да осъществи задачите на "специалната военна операция", както Кремъл нарича войната в Украйна.

Ето какво каза още руският президент Владимир Путин:

- Не Русия започна войната в Донбас, но ще я завърши. Ще направим всичко, за да я прекратим, да изкореним нацизма, да изпълним всички задачи на специалната операция, да защитим суверенитета и сигурността на нашите граждани.

- Стратегическите ядрени сили на Русия са в състояние на пълна готовност. Хиперзвуковият ударен комплекс с морско базиране "Циркон" вече беше използван в бойни действия и тази система вече е на въоръжение, каза Путин. Освен това комплексът "Сармат" е доставен на войските: "Скоро ще го демонстрираме". Работата по нови оръжия в Русия ще продължи, скоро ще се чуе и за тях.

- Съединените щати се опитват да въвлекат Русия в преговори при техните собствени условия; това е демагогия, която е от полза за американските политици преди президентските избори. Наред с други неща се чуха изявленията за предполагаемите планове на Русия да разположи ядрени оръжия в космоса са направени с тази цел. Западът се опитва да въвлече Русия в надпревара във въоръжаването, за да повтори трика със СССР от 80-те години. Необходимо е да се изгради ефективна икономика на въоръжените сили и да се укрепят групировките в западно направление, за да се избегнат рисковете, свързани с разширяването на НАТО на изток.

- Западът продължава да лъже, като сега казва, че Русия уж щяла да нападне Европа, ама това е глупост. Спомняме си съдбата на онези, които изпратиха свои контингенти на територията на нашата страна, а сега последствията за интервентите ще бъдат много по-трагични. Всичко, което Западът измисля, реално заплашва с конфликт с използване на ядрени оръжия и по този начин с унищожаване на цивилизацията.

- Западът не възприема случващото се в Украйна - смята, че това са "някакви анимационни филми".

- Западът реже клона, на който седи от десетилетия, като дискредитира собствените си валути и банкова система. Русия ще гради нова глобална финансова архитектура с напреднала технологична основа, свободна от политическа намеса. Русия се стреми да обедини световното мнозинство в ситуация, в която се променя структурата на икономическия пазар и се разрушават обичайните монополи и стереотипи. Русия, заедно с приятелски държави, възнамерява да изгради сигурни и независими логистични коридори и финансова система.

- Необходимо е да се започне разговор по същество за формирането на нова схема за сигурност в Евразия и ние сме готови за това. Никакъв траен световен ред не е възможен без суверенна силна Русия.

- Стартираме проекта "Семейство". Основната цел на семейството е раждането и възпитанието на деца, което означава продължаване на цялата многонационална нация. Голямото семейство с много деца трябва да се превърне в норма. В хоризонта на следващите шест години трябва да постигнем стабилно увеличаване на раждаемостта Русия е била и остава крепост на традиционните ценности, нашият избор се споделя от мнозинството хора по света.

- Средната продължителност на живота в Русия вече е 73 години. До 2030 г. тя трябва да достигне 78 години, а след това - над 80 години. През следващите шест години ще бъдат отпуснати повече от трилион рубли за изграждане, ремонт и оборудване на здравни заведения. Без никакъв "екстремизъм" значително намалихме консумацията на алкохол, особено на твърд алкохол. Ще има данъчни облекчения за тези, които редовно преминават медицински прегледи и покриват нормите на ГТО (Готов за труд и отбрана).

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Иван Андреев

Правилно.

02.03.2024 08:58:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.