• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Проф. Дарина Григорова: Икономическият блицкриг срещу Русия се провали

Проф. Дарина Григорова: Икономическият блицкриг срещу Русия се провали
Санкциите вече удрят Европа, убедена е специалистката по история и геополитика


/КРОСС/ На фона не тол­кова на Бъл­гария, кол­кото на запад­ноев­ропейс­кото единомис­лие в една посока, строго полит­корек­тна и промай­дан­ска, Русия е даже либерална в момента. Все още в интер­нет могат да се срещ­нат "Ехото на Мос­ква" - в YouTube има свои предавания, час­тични. Телеканалът "Дождь" сам се отказа, защото е свър­зан и с комер­сиално, те сами се оттег­лиха".

Това комен­тира пред БНР историкът проф. д-р Дарина Григорова, преподавател в СУ "Св. Климент Охрид­ски".

По думите ѝ рус­кото общес­тво е мобилизирано и "всички пред­положения, че ще има вът­решен метеж срещу Путин, се оказаха нап­разни".

"Не мисля, че има проб­лем с елита в Русия, защото отдавна там върви национализация на елита с връщане на капитали в Русия, още преди 10 години Путин ги предуп­реди, че това трябва да го нап­равят. Има изтичане на одиозни лич­ности, което само радва общес­т­вото. Раз­бира се, част от интелиген­цията е свръх критична и свръх уплашена, което е раз­бираемо, но далеч не е общес­т­вото като цяло. Рей­тин­гите на Путин са много високи и въп­реки всички труд­ности и въп­реки високата цена - и от двете страни, рус­кото общес­тво очаква пак победа. То няма да претърпи поражение, по никакъв начин. Рус­кото общес­тво е обединено въп­реки класичес­ката опозиция на част от интелиген­цията," обясни проф. Григорова.

Според проф. Дарина Григорова икономиката на Русия е в добро със­тояние въп­реки сан­к­циите, които Западът ѝ налага.

"Икономичес­кият блиц­к­риг се провали. Той удря по ЕС, защото той е обвър­зан много повече с Русия, откол­кото САЩ," комен­тира тя.

Историкът под­черта, че Бъл­гария може като Унгария да има нюан­сирана политика спрямо Русия.

"За това се иска политическа воля и чув­с­тво за дос­тойн­с­тво, което лип­сва. Политичес­кият ни елит, който в момента е в изпъл­нител­ната власт, е копие на Зелен­ски и можем да очак­ваме същите неща - както от Зелен­ски. Нещата са сериозни и особено с военно-техническата помощ, а това е военно-техническо съучас­тие на Бъл­гария, ние сме на границата да бъдем във­лечени в този кон­ф­ликт. Цяла Източна Европа е под този удар," комен­тира тя.

"Русия ще поп­речи Украйна да стане Афганис­тан за ЕС, което прави в момента с тази оръжейна под­к­репа политиката на демок­ратите", смята проф. Дарина Григорова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Това го вижда и усеща всеки, но нашите гьонсурати нещат и нещат да го признаят.

12.05.2022 08:35:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.