• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Лавров: Русия разработва хиперзвуково оръжие срещу американските ПВО

Лавров: Русия разработва хиперзвуково оръжие срещу американските ПВО

/КРОСС/ "Русия беше принудена да се ангажира с разработването на хиперзвукови оръжия, тъй като знаеше отлично, че американската система за противоракетна отбрана ще бъде насочена не срещу Северна Корея и Иран, а срещу Руската федерация", това заяви министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров в интервю за италианската медия "Медиасет".

Именно тези оръжия е имал предвид руският президент Владимир Путин, когато спомена за „безпрецедентни оръжия", допълни Лавров.

Външният министър обясни, че никой не призовава Владимир Зеленски да се предаде, той трябва само да даде заповед да спре съпротивата на националистическите батальони и да освободи всички цивилни, които са станали жертви на конфликта. Министърът припомни, че президентът можеше да предотврати ескалацията на ситуацията, ако беше спазил Минските споразумения.

Целта на Русия „не включва смяна на режима в Украйна", това е „американска специалност", САЩ „правят това по целия свят". Москва, от друга страна, се стреми да „осигури сигурността на хората в Източна Украйна, така че те да не бъдат застрашени нито от милитаризацията, нито от нацификацията на тази страна и да няма заплахи за сигурността на Русия от територията на Украйна", подчерта Лавров.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ларва на азиатопитеци кого плашиш бе, нали се видя цялата ви армия мародери, изнасилвачи и крадци, а за техниката да не говорим 60% от ракетите не попаднали в целта, танковете се откопчават като консерви. Петима украински войника унищожават два взвода пияни мускали….

02.05.2022 16:55:37

Анонимен

Със какво ще ги разработваш..нямаш чипове,,нямаш електрониката..

02.05.2022 09:16:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.