• 04 Март 2021 |
 •  USD / BGN 1.6253
 •  GBP / BGN 2.2671
 •  CHF / BGN 1.7598
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 6°C

Кой стои зад конспирацията срещу Русия и Запада

Кой стои зад конспирацията срещу Русия и Запада

Подготвя ли се НАТО за война

/КРОСС/ Векове наред Европа разглежда Русия като пространство за разширяване и колонизация и води непрекъснати войни за преразпределяне на Русия.

Колективният Запад направи много опити за превземане на Русия, включително основните: Тевтонският орден 1200, който беше изхвърлен от Александър Невски; Северната война, Карл XII, който е спрян от Петър I (1700 г.), войната с Франция през 1812 г. (Наполеон-Кутузов), Кримската война (1853 г.), след това Първата (1914 г.) и Втората световна война (1941 г.) . Има хипотеза, че дори походът на Мамай срещу Русия, довела до Куликовската битка, е била спонсорирана от италиански (генуезки) търговци.

В последните години страните от НАТО бързо започнаха да увеличават своя военен потенциал, в това число и в областта на противоракетната отбрана, засилиха закупуването на противоракетни системи и изтребители от пето поколение.

Въпреки усилията на Русия, САЩ с подкрепата на НАТО, се оттеглиха от Договора за противоракетна отбрана ПРО 1972 г. (13.06.2002 г.), както и от договора по ликвидирането на ракетите със среден и малък обсег на действие (2.08.2019 г.). Също така САЩ се оттеглиха и от договора „Открито небе" (22.11.2020 г.).

В същото време администрацията на Байдън и Русия удължиха действието на последния договор за контрол на стратегическите нападателни оръжия СТАРТ-3 за 5 г. Страните от НАТО все още не са ратифицирали адаптираната версия на Договора за обикновените въоръжени сили в Европа (ДОВСЕ).

Най-високите темпове на растеж на военните разходи през последните пет години са реализирани в Балтийските страни и Източна Европа, които смятат че Русия представлява заплаха за тяхната сигурност: Литва - 160,7%; Латвия 153,7%; Словакия 110,7%; Румъния 89,2%; Унгария 69,4%, Естония 31,5%.

През юли 2020 г. НАТО одобри окончателния вариант на отбранителните планове на Балтийските страни и Полша в случай на „агресия от Москва". Отбелязва се ръст на числеността на личния състав на Алианса. В периода 2015-2019 г. общият брой на военнослужещи в Европа се е увеличил почти с 6,3% (от 1,740 до 1,849 милиона души). Най-висок ръст отбелязват в Латвия - 12,47%; Литва - 13,82%; Румъния - 12,46% и Полша - 11,97%.

На 17 февруари генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг представи инициатива за обновяване на стратегическата концепция на НАТО. Новата концепция ще бъде приета на срещата на върха на Алианса през 2021 г., като по съдържание тя ще бъде насочена към Китай и Русия.

Трябва да разширим...диалога с всички съмишленици по целия свят, за да противостоим на тези, които не споделят нашите ценности - такива страни като Русия и Китай...и отделяйки допълнителни ресурси, ние ще можем да дадем мотивация на страните от Алианса повече въоръжени сили да бъдат изпратени на източния фланг".- посочва в речта си Йенс Столтенберг

С цел да ограничат и възпират Русия, САЩ и НАТО напоследък провеждат все повече военни учения в близост до северните граници на Руската федерация в Арктика.

Според говорителя на руското Външно министерство Мария Захарова увеличаването на военното присъствие на НАТО в близост до руските граници се забелязва „по цялата дължина на дъгата от Балтийско до Черно море".

"Тези региони не са виждали толкова мащабно нашествие на войски от времето Втората световна война."
Въпреки усилията на руската страна да намали напрежението, тя не намира отговор от страна на Алианса.

Русия и Запада: причини за цивилизования конфликт

Наскоро генералният секретар на САЩ Майк Помпео, заяви че Русия е в списъка с враговете на Америка, но в същото време смята Китай за по-важна, „екзистенциална" заплаха за САЩ.

Нека напомним, че според генералния секретар на НАТО, нито Русия, нито Китай „споделят нашите ценности".
Основната цел на Запада - глобално господство. Основната пречка - Русия.

Целта на Студената война беше да унищожи основния геополитически съперник на Запада - СССР, и тя беше постигната.

Както каза бившият президент на САЩ Бил Клинтън:

След като разклатихме идеологическите основи на СССР, успяхме безкръвно да изтеглим от войната за световно господство държавата, която е основният конкурент на Америка...Ако успеем да разрешим тези задачи, тогава през следващото десетилетие ни предстои да разрешим следните проблеми: разделяне на Русия на малки държави...окончателен срив на военно-промишления комплекс на Русия и нейната армия; установяване на такива режими в бившите руски републики, каквито на нас са ни нужни".

Точно към това бяха насочени усилията на Запада в Чечения и прилежащите региони.

Русия е победена държава. Тя загуби титаничната борба...Създава се нов световен ред с хегемония на САЩ срещу Русия, за сметка на Русия и върху руините на Русия". (Збигнев Бжежински 1928 - 2017; бивш съветник по националната сигурност на САЩ)

Проблемът е, че между Запада и Русия съществува неразрешим цивилизационен конфликт, свързан с факта, че руската цивилизация е единственият антипод на западния свят, който през вековете беше единственият, успял не веднъж да се противопостави на западната военна агресия и експанзия.

Първо, Русия е единствената страна, постоянно възпрепятстваща пълната хегемония на Запада.

Второ, Русия е единствената страна в света, която е най-богата на всички видове материални ресурси.

Трето, Русия е единствената страна, която носи на света алтернативни културни и религиозни и икономически ценности (мощна държава, колективизъм и солидарност).

Четвърто, Русия исторически е помагала на различни страни, пострадали от агресия, по-специално от Турция и Германия,а след 1945 г. е предоставила колосални и по същество дейности с нестопанска цел за развитието на страни от третия свят. Такава стратегия кардинално се различава от западната, когато така наречените инвестиции и заеми за развитие, давани от Запада, се превърнаха в поробване на тези държави.

Пето, може би най-важното. Русия е основният противник на мерките на световното правителство, които имат за цел извършването на антихристиянска революция. И в бъдеще тази роля ще се засилва с възраждането на държавата.

И така - кой е поръчителят на този заговор?

Изпълнява се глобален план, наречен „Големият рестарт". Неговият архитект е глобален елит, който иска да подчини цялото човечество..."

Съвременният етап от изпълнението на този план най-вероятно започва със „сексуалната революция" от 60-те и 70-те години, която беше организирана от либерални сили и която напълно унищожи традиционното общество в САЩ. Същият процес започна и в Русия в началото на 90-те години.

Основният проблем на Запада е, че те са напълно наясно, че цялата тази „чернилка" в Русия НИКОГА няма да получи подкрепа нито на държавно, нито на обществено ниво.

Няма да има гей паради и Закон за еднополовите бракове, въпреки че атаките срещу традиционното общество и тук са в разгара си, и много реформи, инициирани от скритото световно правителство, се внедряват.

И църквите в Русия не само се възстановяват навсякъде, но се изграждат и нови, което е гаранция за запазването на моралните устои на руския народ.

Според пророчеството на Св. преп. Серафим Саровски: „...Господ ще се смили над Русия и ще я преведе през страдание до велика слава".

Ето защо Западът или по-точно глобалният отстъпнически елит, който го контролира, толкова ненавижда Русия.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Някък си е нечистоплътно, поклонника на азиатопитеците да говори за умствена изостаналост....

25.02.2021 15:06:06

Анонимен

Бах маааму. Чак сега разбрах, че ако не одобряваш щатската политика си българофоб. Колко тъп и объркан трябва да си че да сътвориш подобно умозаключение. Простено да ти е. Ти си патологичен случай, с тежка умствена изостаналост ( пардон, можеш да четеш и пишеш- да приемем, че си със средна умствена изостаналост)

25.02.2021 14:23:35

Анонимен

Българофоба пак се изпразнил и като класически ватник научен само да обижда, само фили и фоби му зомбираната глава, заблуден свиркаджия си драги.... лошото е че сте много в нашата бедна държава и заради вас ще си остане такава....

25.02.2021 11:55:26

Анонимен

Дух@ай бе, краварска подлога.Руснаците имат комплекс, а? Щатите стават и лягат с мантрата, че руснаците са им екзистенциална заплаха, избират им президентите, съсипват им икономиката, пробиват им системите, шпионират мръсните тайни на Демократическата партия и им противодействат ( в агресията) по цял свят.Превърнали са си изборната пропаганда в състезание по плашене с Русия, а руснаците имали комплекси. Смешник. И за разлика от тебе, русофоба, дето се напикава от злоба и страх от тях, аз не мразя американците, и колкото и да ти е странно имам приятели сред тях. Не им харесвам политиците и политиката, защото вреди на света, в това число и на мен. Заради тях има войни, огромни военни бюджети и антагонизъм в глобалната политика. Спират развитието на света. Ако това не е проблем за теб, продължавай да им правиш свир.и.

25.02.2021 07:03:33

Анонимен

Зомбито фен на Русия не стъпвал там, не познава един нормален руснак. Перко вече ми омръзна да ти обяснявам, че да правиш сравнение между двете държави е смешно. Ватниците изпитват маниакален комплекс от Щатите и за съжаление го налагат и на подопечните си проксита - еничари като теб. Драги живей си с илюзиите и най добре се пресели в Матушката, да видиш как бързо ще ти дойде акъла, четиридесетте години на миналия век близо 20 хиляди български комунисти изгниват по лагерите в Русия вярващи в същите пропагандни химери.

24.02.2021 21:03:27

Анонимен

Слабата рубла стимулира износа. Щатите затова искаха да преговарят с Китай заради манипулациите на юана. Е, с рублата е същото. Щатите не са първа икономическа сила. Това вече е Китай. Щатите са шампиони по трупане на дългове. И самата оценка на националното богатство не е по съпоставими цени, ами си е хей така. Като си представиш и че голяма част от богатството на щатите е имагинерно за сметка на борсовите котировки и ще ти се изправи косата, ако имаш такава. Това за многото етноси пак е минус. Като изключиш WASP, с елитно образование, останалите са или роби или отдавна са на помощи. Даже не знам кои са по-добре. Робите имат малко по-големи доходи, ама имат и по три ипотеки, та се самоубиват като си загубят работата. В момента толерантност се проявява само към сексуалните малцинства и ( официално) към черните. Всичко друго е под ножа-дори екс президента им. Пич, ти си пълен смешник. Ще се радвам ако заработваш някоя стотинка, защото ако не го правиш и вярваш в глупостите си-си сериозно ментално недоразвит.

24.02.2021 17:29:17

Анонимен

Някои хора така са научени, не им ли спуснат нещо от центъра, не могат да мислят, колкото до сравняването на Русия със САЩ, то е като приказката за жабата и вола, несравними величини, несравними във всяко едно отношение. В едната държава 90%от населението са роби от векове, роби в прекия и преносния смисъл, а другата е събирателен образ на света. Европейци, африканци, азиатци, латиноси и дори ескимоси живеят в една държава и със своя ум, труд, инициатива и толерантност правят държавата си първа икономическа сила в света.Руснаците вървели нагоре , ти добре ли си бе човек, през 2000г. един долар е 25рубли, след двайсет години просперитет и фашизъм долара е 75рубли, руснаците за последните години загубиха 50% от спестяванията си....

24.02.2021 13:46:09

Анонимен

А стига бе. Това вярно ли е? И от къде ти спуснаха тази информация? От американското посолство ли? Ти май говориш за тях. Ама говори, говори си. Дума дупка не прави. Просто се замисли, ако имаш с какво какъв е тренда? Ситуацията е като при разпадането на СССР. По старому- не могат, а и да се нагодят към новото- пак не могат. Само че сега в това положение са щатите. Руснаците си имат проблемите и си ги решават, щатите имат много повече проблеми и дори не искат да си ги признаят. Основата на решаването на проблема е дефинирането и признаването му. И като говорим за ценности, никой не твърди, че всички руснаци са ангели, а всички северо- американци са демони. Нормални хора има навсякъде, както и душевни педер@сти. Говорим за доктрината която се поддържа от влиятелните кръгове. Руснаците вървят нагоре, а щатите- към л@ната. Още малко ще печатат пари ( ама няма да е дълго, че напоследък обезпечаващите ги бондове ги купуват само пенсионни фондове) и като не се отпуши канал за крадене, я в Латинска Америка, я в Африка и ще се видят в чудо.

24.02.2021 11:56:16

Анонимен

Малко информация за глупаците, като резултат от многото ценности,Русия е на първо място по аборти, на първо място по изоставени деца, на първо място по убийства, на първо място на болни от СПИН, на първо място по наркомани, за алкохолизма и деградацията на цели прослойки от обществото да не говорим...

24.02.2021 10:41:17

Анонимен

По-долу пишещия глупак може да открие ценностите в статията. Нормални човешки ценности:Честност, съпричастност, смелост, достойнство, стремеж към самоусъвършенстване, отговорност и споделяне. В противовес на алчност, принуда, лицемерие и готовност да прекрачиш всички граница за да постигнеш успех ( разбирай печалба).

24.02.2021 07:03:00

Анонимен

По долу пишещия глупак говори за любимите си руски ценности, не ги назовал за съжаление и нормален човек не може да ги открие.

24.02.2021 06:37:20

Анонимен

По-долу пишещия глупак бърка технологичния прогрес с обществения. Децата имат средства за комуникация, а нямат какво смислено да си кажат. Хората имат пари за почивка, но няма кога да отидат, защото работят като прокълнати за да не си загубят мястото. Имат тоалетна хартия, но отдавна не са щастливи. Ама то всеки си избира приоритетите. Моите ценности съвпадат с руските, а не с недефинираните ценности на запада, основните от които, напоследък са правата на сексуалните малцинства. Мантрата за демокрацията вече не върви. Котенцата прогледнаха и вече не искат съмнителни ценности.

23.02.2021 09:30:51

Анонимен

Кой ги пише тези статии, пълни с глупости, Русия все се опитвали да я посвият, а после какво станало тя все се разширявала, все превземала по някой и друг народ край себе си, да не говорим за последните години, взеха си половината Грузия, пънат се да вземат цялото черноморие на Украйна.Да речем да вземат, но след себе си водят само до разорение и развала, да вземем Карелия, частите които си присвоява Русия тънат в мизерие, а часта останала във Финландия процъфтява. Какво бил направил Александър Невски, че той е бил един монголски васал, дори приел исляма, що не пишат и за Чингиз Хан че той е минал няколко пъти през Русия, а тя тогава не есъществувала....

22.02.2021 11:34:10

Анонимен

Браво! Една нормална статия.

21.02.2021 20:32:04

Анонимен

Русия е РЕПРЕСИВНА, а НЕ прогресивна сбирщина и това предизвиква ненавистта и отвращението на различните общества от нея! Където е стъпвал руски ботуш се е възстановявало робството и експлоатацията, а прогресът - е непозната дума...!

21.02.2021 11:14:42

 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2021 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.